Вибори-2019: Тимошенко хоче газ по 3,50 і перевірку відчуженого держмайна

Субота, 9 березня 2019, 08:49
Вибори-2019: Тимошенко хоче газ по 3,50 і перевірку відчуженого держмайна

Кандидат у президенти, лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко заявила, що ціна на газ для населення має становити 3,50 грн. за 1 кубометр. 

Про це Тимошенко заявила в ефірі телеканалу "Україна" у програмі  "Головна тема. Вибір", повідомляє прес-служба "Батьківщини". 

За її словами, видобуток газу, його транспортування, сплата податків і 30% рентабельності становитимуть 3 грн 50 коп, а не 8,55 грн. за кубометр.

"У собівартості тепла – 85% вартості газу, у вартості гарячої води – 75%, коли знизиться ціна на газ удвічі, зменшиться і тариф на тепло, і на гарячу воду", - заявила Тимошенко. 

Також вона заявила, що здійснювати приватизацію держоб’єктів стратегічного значення в умовах війни є неприпустимим, тож "нова влада перевірить усі факти відчуження держмайна", які мали місце останнім часом.

"Об’єкти стратегічної власності приватизовуватись не будуть. Ми перевіримо, як відбувалась приватизація об’єктів стратегічного значення, які було скуплено за безцінь", - заявила Тимошенко, не уточнюючи, про які саме об'єкти йдеться. 

Нагадаємо,

  • 4 березня колегія суддів Окружного адміністративного суду Києва задовільнила позов Тимошенко проти уряду щодо підвищення ціни на газ для населення та теплокомуненерго, яке відбулося у травні 2016 року. У Кабміні заявили, що  оскаржать рішення Окружного адмінсуду Києва 
  • Зокрема, суд визнав протиправною та нечинною постанову Кабміну №315 від 2016 року про встановлення єдиної ціни на газ на рівні 6879 грн за тисячу кубометрів.
  • Однак вказана постанова не є чинною: розпорядження уряду, яке оскаржувала Тимошенко, втратило чинність на підставі постанови КМ № 867 від 19.10.2018.
  • У "Батьківщині" заявили, що мають намір домагатися від НАК "Нафтогаз України" повернути українцям гроші, заплачені у період дії постанови уряду про підвищення ціни на газ від 2016 року, а усе подальше ціноутворення газу також було необґрунтованим
  • У свою чергу прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що скасування постанов, які знижують ціни на газ, може призвести до подорожчання газу для населення.
  • Детективи НАБУ проводять досудове розслідування схваленої урядом формули формування ціни на газ "Дюссельдорф+" у кримінальній справі щодо зловживання владою або службовим становищем.
  • Зокрема досліджуються обставини встановлення протягом 2016-2017 років державних регульованих цін на природний газ для забезпечення суспільних інтересів шляхом прийняття Кабінетом міністрів України відповідних постанов від 27.04.2016 №315 та від 22.03.2017 №187.
  • Постанови Кабміну №315 та №187 стосуються встановлення формули для формування ціни на газ на підставі ціни імпортного природного газу в німецькому газовому хабі, яка визначається згідно з даними агентства Platts European Gas Daily (так звана формула "Дюссельдорф+").

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: