У Конгресі США почалися слухання з Йованович

П'ятниця, 11 жовтня 2019, 18:52

Попри спроби Держдепартаменту США й Білого дому заблокувати свідчення своїх співробітників (у тому числі колишніх) у межах розслідування щодо імпічменту президента, колишня посол США в Україні Марі Йованович прийшла в п'ятницю до Палати представників Конгресу.

Джерело: "Укрінформ"

Деталі: Слухання проходять з зачиненими дверима. В одній із будівель головного законодавчого органу США, де призначені слухання, зібралося чимало журналістів, однак доступ до інформації обмежений.

Очікується, що Марі Йованович обговорюватиме із законодавцями розвиток подій щодо її дострокового звільнення з посади очільниці посольства, а також ролі в цьому процесі особистого адвоката президента Руді Джуліані.

У цьому контексті, очевидно, йтиметься про спроби тиску оточення Трампа на український уряд з метою ініціювати розслідування проти родини екс-віце-президента США Джо Байдена, який є основним конкурентом Трампа на президентських перегонах.

Знати більше: Фруман і Парнас. Чим відомі бізнесмени, які фінансували кампанію Трампа

Передісторія: 

  • 11 жовтня в Associated Press з посиланням на екс-дипломата повідомили, що колишнього посла США в Україні Марі Йованович відсторонили від посади після того як вона відмовилася виконувати прохання особистого адвоката президента США Руді Джуліані. 
  • Йованович нібито просили проводити неофіційні зустрічі з українськими посадовцями, зокрема, щодо проведення певних розслідувань. Екс-посол попросила, щоб такі прохання передавалися через офіційні правоохоронні канали, а не неофіційно.
  • У вересні демократи в Палаті представників розпочали формальну процедуру імпічменту президента США. Вони наполягають, що він міг тиснути на українське керівництво з метою ініціювання розслідування проти Джо Байдена, головного політичного опонента Трампа на президентських виборах у США.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: