Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бійка в Раді: екснардепа від "Свободи" вночі вивезли у відділок поліції

Четвер, 12 грудня 2019, 11:57
Бійка в Раді: екснардепа від Свободи вночі вивезли у відділок поліції

Після бійки у Верховній Раді правоохоронці затримали народного депутата України 7 скликання Олексія Кайду і відвезли до Печерського відділку поліції.

Джерело: Facebook-сторінки лідера ВО "Свобода" Олега Тягнибока, Олега Куцина коментар "Українській правді" Андрія Богданця, пресслужба поліції Києва

Пряма мова Тягнибока: "Сьогодні о 5 ранку, в кращих гебістських традиціях, особи, які називають себе правоохоронцями почали ломитися в помешкання Олега Куцина - командира добровольчої чоти "Карпатська Січ" та Олексія Кайди, ветерана московсько-української війни, народного депутата України 7 скликання…

 
Олексій Кайда в кайданках
фото: FB тягнибока

Олексія Кайду босого, на очах у дитини витягнули на коридор та одягли наручники, щоб забрати до Печерського відділку".

Деталі: За словами Тягнибока, причина затримання і слідчих дій у помешканнях Кайди і Куцина – бійка у Верховній Раді після закінчення засідання аграрного комітету. Комітет розглядав законопроєкт щодо ринку землі. 

Зранку у поліції відзначили, що "повідомили чоловікові про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 346 (погроза або насильство щодо державного чи громадського діяча) ККУ". Наразі вирішується питання про обрання йому міри запобіжного заходу.

11 грудня у коридорах Ради почесали кулаки депутат від фракції "Слуга народу" Андрій Богданець та нардеп 7-го скликання від "Свободи" Едуард Леонов. Політиків почали розбороняти, однак сутичка розрослась.

Куцин відзначив, що у його помешканні о 05.00 ранку правоохоронці шукали Леонова і просили повідомити його адресу та номер телефона. Куцин відзначив, що "побратима не здав".

Тягнибок пише, що із заявою до правоохоронців звернувся Богданець. 

Сам Богданець наразі перебуває у лікарні "Феофанія". У нього діагностували струс мозку.

Пряма мова Богданця: "Лікарі наполягають, щоб був у лікарні не менше тижня. Багато ударів по голові, синці по всьому тілу".

 
Мар'ян Заблоцький і Андрій Богданець
фото: FB

За його словами, у Раді на нього накинулися 4 представника "свободи": "Поки я говорив з одними представниками "свободи", інші почали наносити удари".

Відзначимо, що після бійки відомо, що опинився в лікарні тільки представник "Слуги народу".

Кайду, Леонова і "свободівця" Ігоря Мірошниченка викликали на допит у поліцію. Сам Леонов після візиту поліції до Куцина написав, що "влада агонізує".

Що було раніше: 11 грудня після засідання аграрного комітету у коридорах Ради почесали кулаки депутат від фракції "Слуга народу" Андрій Богданець та нардеп 7-го скликання від "Свободи" Едуард Леонов. 

Колишній нардеп Леонов запевняє, що бійку почав депутат від "Слуги народу".

У "Слузі народу" вважають інцидент провокацією, яка має на меті зірвати законотворчий процес і дестабілізувати ситуацію в Раді.

У фракції повідомили, що звернулися до правоохоронних органів з вимогою належним чином відреагувати на інцидент. "СН" заявила про неприпустимість тиску на нардепів із застосуванням сили.

За словами нардепа від "СН" Євгенії Кравчук, Богданець знаходиться в лікарні з підозрою на струс мозку.

Через сутичку поліція відкрила кримінальне  провадження за ч.2 ст. 346 КК України 346 (погроза або насильство щодо державного чи громадського діяча).

Альона Мазуренко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: