Бійка за землю: нардеп від "Слуги народу" у лікарні – депутат

Середа, 11 грудня 2019, 13:18
Бійка за землю: нардеп від Слуги народу у лікарні – депутат

Народний депутат від "Слуги народу" Андрій Богданець, який почубився із екснардепом від "Свободи" Едуардом Леоновим, знаходиться в лікарні з підозрою на струс мозку.

Джерело: Facebook-сторінка заступниці глави фракції і нардепки від "Слуги народу" Євгенії Кравчук

Пряма мова: "Андрій з підозрою на струс мозку в лікарні".

Що було раніше: 11 грудня після засідання аграрного комітету у коридорах Ради почесали кулаки депутат від фракції "Слуга народу" Андрій Богданець та нардеп 7-го скликання від "Свободи" Едуард Леонов. Політиків почали розбороняти, однак сутичка розрослась.

Колишній нардеп Леонов запевняє, що бійку почав депутат від "Слуги народу".

У "Слузі народу" вважають інцидент провокацією, яка має на меті зірвати законотворчий процес і дестабілізувати ситуацію в Раді.

У фракції повідомили, що звернулися до правоохоронних органів з вимогою належним чином відреагувати на інцидент. "СН" заявила про неприпустимість тиску на нардепів із застосуванням сили.

Також в "СН" закликати апарат ВР тимчасово перенести засідання комітету у більш захищене приміщення та посилити охорону і забезпечення порядку.

Аграрний комітет ВР вирішив зустрітися у четвер о 8.00 ранку.  До законопроєкту щодо ринку землі подали понад 4 тисяч правок. 

Читайте також: Ринок землі Зеленського. Яким він буде

Передісторія:

  • Ще 2 вересня президент Володимир Зеленський "доручав" скасувати мораторій на продаж землі.
  • 13 листопада Верховна Рада у першому читанні проголосувала за проєкт закону №2178-10 від "Слуги народу" щодо продажу сільськогосподарської землі.
  • Президент Володимир Зеленський запевнив, що іноземці та іноземні компанії отримають змогу купувати українську землю лише за результатами всеукраїнського референдуму.
  • Лідер фракції "Слуга народу" Давид Арахамія сумнівається, що до Нового року Верховна Рада прийме законопроєкт про запуск ринку землі сільськогосподарського призначення, бо до нього подали до 4 500 правок.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування