Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ексчлен Нацради з ТБ і радіо скасував через суд указ Зеленського

Четвер, 19 грудня 2019, 19:57
Ексчлен Нацради з ТБ і радіо скасував через суд указ Зеленського

Верховний Суд визнав протиправним указ президента Володимира Зеленського, який скасував призначення Володимира Горковенка членом Нацради з питань телебачення і радіомовлення.

Джерело: ВС

Деталі: Суд визнав протиправним указ від 24 травня 2019 року, яким Зеленський скасував указ п’ятого президента Петра Порошенка.

4 травня 2019 року Порошенко звільнив Юрія Артеменка. На його місце члена Нацради з питань ТБ і радіо президент призначив Горковенка.

У справі також фігурує Юрій Зіневич, якого 9 липня Зеленський призначив на місце Горковенка. Суд відмовився задовольнити вимогу позивача скасувати указ президента про призначення Зіневича і, відповідно, відмовив Горковенкові у поновленні на посаді.

Справу за позовом Горковенка до Зеленського розглянула 19 грудня колегія суддів Касаційного адміністративного суду. Рішення суду може бути оскаржене до Великої Палати Верховного Суду протягом 30 днів.

Текст виправлено в частині "перемоги" позивача у суді. Суд не задовольнив вимогу Горковенка поновити його на посаді члена Нацради. 

Що передувало: 24 травня на той час член Нацради Горковенко заявив, що оскаржуватиме указ про своє звільнення у суді. Він зазначив, що за законом його можна звільнити у двох випадках – за власною заявою або у випадку смерті. Горковенко також заявив про погрози: "Я отримав кілька дзвінків останнім часом з вимогою, мовляв, "ти сам напиши заяву, інакше ми тебе розберемо на запчастини"".

Нагадаємо: 

  • 3 2014 по травень 2019 року Горковенко завідував відділом зв'язків з вітчизняними, регіональними та зарубіжними медіа департаменту інформаційної політики Адміністрації президента Петра Порошенка.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: