Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Вбивство сина депутата: суд арештував ймовірного кілера

Середа, 4 грудня 2019, 12:00
Ілюстративне фото

Шевченківський районний суд Києва відправив під арешт на 2 місяці без права застави підозрюваного у вбивстві трирічного сина депутата Київської обласної ради В'ячеслава Соболєва Андрія Лаврегу.

Джерело: речниця прокуратури Києва Надія Максимець у коментарі УП, "Українська правда"

Пряма мова: "Суд обрав запобіжний захід одному з підозрюваних. Він, за версією слідства, здійснив постріл. Суддя підтримав безкомпромісну позицію прокурора – тримання під вартою без застави".

Деталі: Засідання відбувалося у закритому режимі. 

Соболєв, який вийшов із зали суду до журналістів, сказав, що "отримує погрози уже 4 роки" та підозрює хто стоїть за замахом на нього, в результаті якого загинув його син. 

Журналісти просили назвати прізвища. Депутат попросив, щоб ЗМІ "проконтролювали", щоб ці люди опинилися на детекторі брехні.

У розмові Соболєв згадав ім'я екс-глави Вищого господарського суду Віктора Татькова і колишнього його заступника судді Артура Ємельянова.

Соболєв назвав ще 5 прізвищ: Руслан Брославський, Павло Малик,  Микола Будика, Євгенія Бурун, колишній "азовець" Михайло Іванюк.

Також прозвучало прізвище колишнього народного депутата і соратника Петра Порошенка Олександра Грановського, якого називали "смотрящим" президента Порошенка в судовій сфері.

Соболєв підкреслив, що не звинувачує цих людей, але дуже хоче, щоб вони на детекторі брехні довели, що не причетні до погроз на його адресу.

Пряма мова: "Я знаю більше, ніж будь-хто думає".

Додатково: Засідання з обрання запобіжного заходу другому підозрюваному попередньо має розпочатися о 14.00.

Передісторія:

  • Ввечері 1 грудня у центрі Києва – на перехресті вулиць Льва Толстого і Тарасівської – внаслідок обстрілу автомобіляRange Rover загинула трирічна дитина.
  • За кермом Range Rover був В'ячеслав Соболєв, загинув його син Олександр.
  • Нападник здійснив один постріл із карабіну калібру 7.62 мм. Вивчення траєкторії польоту кулі показало, що стріляли з будівлі.
  • Поліція затримала двох молодиків (18-19 років), які виявилися колишніми добровольцями.
  • "За версією слідства, підозрювані, двоє громадян України, 18 та 19 років, діючи на замовлення невстановленої особи, розробили спільний план вчинення вбивства депутата, визначивши місце для його здійснення – майданчик біля ресторану в центрі Києва, а також шляхи підходу та відходу. На виконання вказаного плану підозрювані орендували кімнату в хостелі неподалік вказаного ресторану. При цьому один з підозрюваних (виконавець) мав здійснити прицільний вистріл з балкону готельної кімнати, а інший, перебуваючи біля входу у ресторан, спостерігати за навколишньою обстановкою".
  • За словами джерела УП, правоохоронці вийшли також на замовника вбивства.

Валентина Романенко, УП

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: