Меркель приїхала до Путіна поговорити про "Норманді" та Близький Схід

Субота, 11 січня 2020, 17:37
Меркель приїхала до Путіна поговорити про Норманді та Близький Схід

Німеччина продовжить роботу, щоб на наступному саміті "Нормандської четвірки" домогтися подальшого прогресу відповідно до мінських домовленостей.

Джерело: канцлер Німеччини Ангела Меркель на прес-конференції після переговорів в президентом РФ Володимиром Путіним, повідомляє Інтерфакс-Україна, прес-служба Кремля

Деталі: зустріч лідерів "Нормандського формату", що відбулася у грудні,  Меркель назвала "частково успішною".

Пряма мова Меркель: "Зараз робляться зусилля по встановленню режиму припинення вогню. Це все правильно. Зараз ми продовжимо роботу, щоб на наступному саміті домогтися подальшого прогресу відповідно до мінських домовленостей".

"У нас є ця основа, але у нас є і певні складності, які триватимуть. Однак у нас є на це твердий намір", - заявила Меркель.

Деталі: Також Меркель привітала російсько-українські домовленості щодо транзиту газу.

Пряма мова: "Відрадно, що було досягнуто дуже хорошої домовленості на наступні п'ять років в області транзиту газу через Україну".

У свою чергу Путін закликав керівництво України "почати реалізацію заходів щодо врегулювання ситуації на сході країни відповідно до Мінських угод, незважаючи на жодні внутрішньополітичні труднощі".

За повідомленням Кремля, переговори Меркель і Путіна почалися з бесіди у вузькому складі і продовжилися за участю делегацій двох країн.

Дослівно: "Путін і Меркель обговорили двостороннє співробітництво та актуальні теми міжнародного порядку денного: ситуацію у Сирії, Лівії, ескалацію напруженості на Близькому Сході і проблематику врегулювання внутрішньоукраїнського конфлікту в контексті реалізації мінського "Комплексу заходів" від 2015 року та домовленостей, досягнутих на саміті у "нормандському форматі" 9 грудня 2019 року у Парижі" .

Читайте також: 

Перша нормандська: як та у чому Зеленський переміг Путіна на саміті в Парижі

5 нормандських зустрічей до Зеленського. Як Україна домовлялась про мир

Передісторія:

  • 9 грудня у Парижі відбулася зустріч лідерів країн "нормандської четвірки", де президенти Франції, України, Росії та канцлер Німеччини досягли низки домовленостей щодо мирного врегулювання конфлікту на Донбасі. 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: