Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Нідерланди можуть долучити інші країни до суду у справі MH17

Субота, 11 липня 2020, 02:36
Нідерланди можуть долучити інші країни до суду у справі MH17

Нідерланди розглядають можливість приєднання інших держав до судового процесу проти Росії у Європейському суді з прав людини щодо збитого пасажирського літака рейсу МН17.

Джерело: посол України в Нідерландах Всеволод Ченцов для "Укрінформ

Пряма мова: "Дуже важливо, що ініціюючи міждержавний спір, Нідерланди виступають від імені усіх загиблих та їхніх родичів. Нідерландська сторона також розглядає можливість долучення інших держав до цього процесу. Зокрема, держав-членів ССГ та держав, громадяни яких загинули внаслідок збиття літака".

Деталі: Долучення України до позову буде розглядатись з урахуванням розгляду іншої справи "Україна проти РФ" у Міжнародному суді ООН.

За словами дипломата, Нідерланди вже подали позов проти Росії до ЄСПЛ через збитий над у 2014 році над окупованим Донбасом літак рейсу МН17

Що передувало: Напередодні повідомлялось, що Нідерланди подадуть позов проти Росії до Європейського суду з прав людини через її роль у збитті літака рейсу MH17 над Донбасом у 2014 році.

Читайте також – Російські аргументи для Гааги: як будують захист обвинувачуваних у справі MH-17. 

Передісторія: 

  • Літак Boeing-777 рейсу МН17 Амстердам - Куала-Лумпур був збитий у небі над непідконтрольною уряду частиною Донецької області у липні 2014 року. На борту перебували 298 осіб, всі загинули. 
  • Слідство встановило, що літак збили над Донбасом
  • з "Бука" російської бригади з Курська.До списку підозрюваних у судовому процесі у справі про збитий літак рейсу MH-17 "Малайзійських авіаліній" можуть увійти не лише безпосередні виконавці цього злочину, але і ті, хто віддавав відповідні злочинні накази, включно з військово-політичним керівництвом Російської Федерації.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування