Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Авіакатастрофа MH-17: до списку підозрюваних можуть увійти і ті, хто віддав наказ збити

Вівторок, 9 червня 2020, 13:56
Авіакатастрофа MH-17: до списку підозрюваних можуть увійти і ті, хто віддав наказ збити

До списку упідозрюваних у судовому процесі у справі про збитий літак рейсу MH-17 "Малайзійських авіаліній" можуть увійти не лише безпосередні виконавці цього злочину, але і ті, хто віддавав відповідні злочинні накази, включно з військово-політичним керівництвом Російської Федерації.

Джерело: заступник міністра закордонних справ України Євген Єнін в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна"

Пряма мова: "Наскільки мені відомо, міжнародна слідча група, що складається з слідчих і прокурорів з Голландії, Малайзії, Австралії, Бельгії, України продовжує досудове розслідування. Я не виключаю, що список підозрюваних буде розширено, і в нього увійдуть не тільки безпосередні виконавці цього злочину, а й ті, хто віддавали відповідні злочинні накази, аж до військово-політичного керівництва РФ".

Деталі: Єнін також нагадав, що справа про збивання Боїнга "Малайзійських авіаліній" в небі над Донбасом є частиною позову України до Міжнародного суду ООН, і восени росіяни подадуть контр-меморандум.

За його словами, процес триває, і це є досить яскравим свідченням невідворотності покарання, справедливості за злочини терористичного характеру.

На питання про те, чи вірить він у те, що на лаві підсудних у цій справі реально опиниться вище військове керівництво РФ, заступник міністра підкреслив, що Україна дуже ретельно формує свої юридичні позиції, збирає докази, забезпечує комунікацію з міжнародними партнерами і розраховує на об'єктивність, неупередженість як нідерландської судової гілки влади, так і суддів Міжнародного суду ООН.

Пряма мова: "Кожен великий шлях починається з маленького кроку. Ми віримо в те, що всі побачать, що справедливість існує, але для цього ми дуже ретельно формуємо наші юридичні позиції, збираємо докази, забезпечуємо комунікацію з нашими міжнародними партнерами і розраховуємо на об'єктивність, неупередженість як нідерландської судової гілки влади, так і суддів Міжнародного суду ООН".

Детальніше про судовий розгляд читайте у статті: "10 запитань про новий гаазький суд: кого і як покарають за збитий лайнер MH17"

Передісторія:

  • Суд над підозрюваними у збитті MH-17 розпочався 9 березня 2020 року та розтягнеться на 25 тижнів.
  • За оцінками юристів, судовий процес  у звинуваченні чотирьох причетних до катастрофи малайзійського авіалайнера MH-17 триватиме 4-5 років
  • Boeing-777 авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс МН17 Амстердам – Куала-Лумпур, було збито ракетою над контрольованою проросійськими сепаратистами територією Донбасу 17 липня 2014 року. Усі 298 осіб, що перебували на борту, загинули.
  • Слідство встановило, що літак збили над Донбасом з "Бука" російської бригади з Курська.
  • 3 лютого прокуратура Нідерландів пред'явила звинувачення чотирьом фігурантам і викликала їх для слідчих дій. Йдеться про Сергія Дубинського (позивний "Хмурий"), Ігоря Гіркіна (позивний "Стрелок"), Олега Пулатова (позивний "Гюрза"), Леоніда Харченка (позивний "Кріт").

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголошували ракетну небезпеку, була загроза "Кинджалів"
22:27
Чарльз ІІІ уперше після виявлення раку відновлює участь у публічних заходах
22:21
КолонкаІсторія спротиву кримськотатарського політика Нарімана Джеляла
22:20
Два топменеджери Ощадбанку перейшли в правління "Сенс Банку"
22:12
Deep State: Росіяни захопили два села неподалік від Авдіївки
Усі новини...