Вітренко матиме більше підтримки серед "слуг народу" на повторному голосуванні за посаду – Корнієнко

Понеділок, 25 січня 2021, 21:42
Вітренко матиме більше підтримки серед слуг народу на повторному голосуванні за посаду – Корнієнко

Голосування за кандидатуру Юрія Вітренка на посаду міністра енергетики може відбутися в Верховній Раді 27-29 січня.

Джерело: "Інтерфакс-Україна" з посиланням на лідера партії "Слуга народа" Олександра Корнієнка

Пряма мова Корнієнка: "Голосування за пана Вітренка може бути або в середу, або в четвер, або в п'ятницю. Завтра (26 січня – ред.) точно не може бути, оскільки нам потрібно сформувати за нього ще необхідну кількість голосів".

Деталі: Корнієнко припустив, що цього разу у Вітренка буде більше підтримки з боку фракції, оскільки він "за цей час провів певну роботу".

Крім того, політик уточнив, що спілкування з Вітренком тривало близько півтори години. Нардепи задавали йому питання "і поточні, щодо ситуації з тарифами, і стратегічні – як пан Вітренко бачить подальшу долю енергетики країни, реформування галузі".

Що було раніше: Президент Володимир Зеленський приїхав на засідання фракції "Слуга народу" і просив підтримати Вітренка при голосуванні в парламенті на посаду міністра енергетики, як найбільш незалежного кандидата.

Нагадаємо:

  • На засіданні 17 грудня Верховна Рада не підтримала призначення колишнього виконавчого директора "Нафтогазу" Юрія Вітренка на посаду першого віцепрем’єр-міністра - міністра енергетики.
  • Кабмін на позачерговому засіданні 21 грудня призначив Юрія Вітренка першим заступником міністра енергетики - на нього також поклали тимчасове виконання обов'язків міністра.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: