Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Держзрада не має строків давності: в СБУ пояснили санкції Захарченку і Ко

П'ятниця, 26 лютого 2021, 18:53
Держзрада не має строків давності: в СБУ пояснили санкції Захарченку і Ко

Служба безпеки Україна запропонувала РНБО ввести санкції до 10 колишніх посадовців, оскільки державна зрада не має строків давності.

Джерело: голова СБУ Іван Баканов, якого цитує пресслужба СБУ

Деталі: коментуючи підсумки засідання РНБО, Баканов зазначив, що Серед вказаних експосадовців: колишні міністр МВС Віталій Захарченко, командувач Військово-морськими силами ЗСУ Денис Березовський, голова СБУ Олександр Якименко та інші. Раніше їм були оголошені підозри у державній зраді. Наразі вони перебувають у розшуку, але дотепер до них не були застосовані обмеження економічного характеру.

На думку співробітників Служби безпеки, вказані особи були причетними до підтримки проросійських сил, а також вчиняли дії, спрямовані на зміцнення окупаційного режиму на території Автономної Республіки Крим та на тимчасово непідконтрольних територіях Луганської та Донецької областей.

Пряма мова Баканова: "Одним із важливих кроків для захисту національної безпеки є притягнення до відповідальності тих, хто працює на користь агресора та зрадив Україну. І особливу увагу слід приділяти не лише рядовим фігурантам, а колишнім керівникам державних структур. Вони, замість того, щоб захищати свою країну, опинилися на боці агресора. Втім, державна зрада не має строків давності".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: