Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Криму захисників не пускають у СІЗО до журналіста Єсипенка, що зазнав тортур

Неділя, 28 березня 2021, 15:28
У Криму захисників не пускають у СІЗО до журналіста Єсипенка, що зазнав тортур
Владислав Єсипенко, фото Радіо Свобода

Адвокат Олексій Ладін розповів, що незалежним захисникам продовжують блокувати доступ до арештованого в окупованому Криму фрілансера "Радіо Свобода" Владислава Єсипенка.

Джерело: Радіо Свобода

Деталі: Наразі окупанти утримують Єсипенка у слідчому ізоляторі Сімферополя.

За словами Ладіна, з 10 березня до сьогоднішнього дня жоден із незалежних адвокатів не може потрапити до журналіста на побачення, щоб з’ясувати позицію.

Але адвокати не залишатимуть спроб потрапити до арештованого.

Юрист розповів, що у СІЗО посилаються на те, що Єсипенко нібито добровільно відмовляється від інших захисників, окрім "призначеного адвоката".

Пряма мова Ладіна: "Органи ФСБ разом зі співробітниками СІЗО проводять цілі операції з недопущення, в тому числі мене, до Владислава Єсипенка. У мене є основи припускати, що на нього здійснюється як фізичний, так і психологічний тиск із метою отримати потрібні свідчення або для чогось іще. Але цілком очевидно, що, якщо ФСБ прикладає такі зусилля для того, щоб приховувати людину, в них явно недобрі наміри.

Рано чи пізно незалежний захист потрапить до нього і ми з’ясуємо його позицію. Ми будемо продовжувати всіма законними методами домагатися зустрічі з ним, аби виявити, зазнає він тортур чи ні. Якщо він зазнає тортур, ми зробимо все, щоб це припинити".

Нагадаємо:

  • Співробітники ФСБ Росії два дні катували струмом Владислава Єсипенка — фрілансера "Радіо Свобода", затриманого ФСБ в окупованому Криму.
  • Посольство США у Києві засудило арешт Росією у Владислава Єсипенка.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: