Кулеба чекає реакції ООН на вбивство в Оленівці українських полонених з "Азовсталі"

П'ятниця, 29 липня 2022, 20:04
Кулеба чекає реакції ООН на вбивство в Оленівці українських полонених з Азовсталі
Дмитро Кулеба, фото Getty Images

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав ООН встановити обставини загибелі в Оленівці полонених українських військових, а Червоний Хрест - перевірити становище інших полонених.

Як повідомляє "Європейська правда", заяву про це він опублікував у своєму Twitter.

"Закликаю ООН, яка сприяла евакуації українських військовослужбовців з "Азовсталі", рішуче засудити Росію за обстріл пенітенціарного закладу в Оленівці і відвідати місце подій, щоб встановити усі факти цього огидного злочину. Також закликаю Міжнародний комітет Червоного Хреста перевірити становище усіх українських військовополонених", - заявив Кулеба. 

Реклама:

Також у зв’язку з цим він закликав міжнародну спільноту негайно визнати Росію державою-терористом.

Як повідомляла "Українська правда", вранці 29 липня російські пропагандистські ЗМІ заявили про обстріл колонії в Оленівці Донецької області, де утримуються українські полонені. Повідомляють про понад 50 загиблих серед них. 

СБУ згодом опублікувала перехоплення телефонних розмов, у яких окупанти підтверджують, що саме російські війська винні у вибуху всередині приміщення, де утримували полонених.

ВІДЕО ДНЯ

МЗС України засудило останні випадки катування та вбивств українських військовополонених росіянами та закликало Офіс прокурора Міжнародного кримінального суду звернути на них увагу.

Читайте також: Шахрайство об’єднаних націй: як викинути Росію з місця в Радбезі ООН, яке їй не належить

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування