Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Окупанти посилюють репресії щодо мешканців Енергодару – розвідка

Вівторок, 6 вересня 2022, 20:29
Окупанти посилюють репресії щодо мешканців Енергодару – розвідка

Українські розвідники повідомляють, що в тимчасово окупованому Енергодарі росіяни посилюють фільтраційні заходи та репресії щодо місцевого населення.

Джерело: головне управляння розвідки 

Дослівно: "Окупаційна влада не змогла досягти мінімального рівня лояльності і широко застосовує утиски, викрадення та шантаж.

Реклама:

Для проведення фільтраційних заходів у місто додатково прибув спеціальний підрозділ Росгвардії. За допомогою колаборантів складаються списки "неблагонадійних", до яких вносять колишніх військових, ветеранів АТО, співробітників силових структур, активістів та просто громадян з проукраїнською позицією.

Затриманих мешканців міста та полонених військовослужбовців ЗСУ утримують в переобладнаних під катівні приміщеннях місцевого відділу МВС та міського суду".

Деталі: Повідомляється, що постійні погрози з боку росіян примушують людей масово виїжджати з міста на підконтрольну Україні територію.

ВІДЕО ДНЯ

Водночас, офіційно покидати Енергодар окупанти заборонили, але безпосередньо на ворожих блокпостах питання вирішується за допомогою хабарів.

У ГУР зазначають, що подекуди "оплата" сягає 5-7 тисяч доларів. При цьому, більшість доріг навколо міста та берег Каховського водосховища – заміновано.

Також відомо, що поранених росіян розміщують у місцевому пологовому будинку.

Надалі планується видати їм цивільний одяг та залучити у виробництві пропагандистських сюжетів для російські ЗМІ про "поранених цивільних внаслідок обстрілів ЗСУ".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: