Лавров заговорив про "якнайшвидше припинення" війни

Понеділок, 17 квітня 2023, 21:30
Лавров заговорив про якнайшвидше припинення війни
СЕРГЕЙ ЛАВРОВ, ФОТО GETTY IMAGES

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що Росія "зацікавлена, щоб війна в Україні завершилася якнайшвидше".

Джерело: РИА Новости з посиланням на заяву Лаврова після проведення переговорів з главою МЗС Бразилії Мауро Віейрою

Пряма мова: "Зрозуміло, що ми зацікавлені в тому, щоб український конфлікт якомога швидше завершився. Ми докладно не один раз уже пояснювали причини того, що відбувається, ті цілі, які ми переслідуємо у зв'язку з цим".

Реклама:

Деталі: Російські ЗМІ повідомляють, що Лавров говорив із Вієйрою "про контекст, який потрібно мати на увазі, щоб розв'язувати подібні проблеми не на миттєвій основі, а на основі довгострокових домовленостей".

Читайте також: Мир під ракетним обстрілом. Як Росія намагається схилити Україну до переговорів

Що передувало: 

ВІДЕО ДНЯ
  • Українська влада неодноразово наголошувала: перехід до стадії дипломатичних переговорів моливий лише за умов виходу російських військ за межі кордонів України станом на 1991 рік.
  • МЗС РФ заявило, що Росія "не сприймає попередніх умов для початку переговорів щодо України", зокрема про необхідність виведення російських військ.
  • У грудні Лавров заявляв, що Росія нібито ніколи не просила ні про які переговори з Україною, але водночас нібито завжди готова вислухати іншу сторону.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: