Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Китай заявив, що Тайвань належить йому "історично"

П'ятниця, 21 квітня 2023, 13:55
Китай заявив, що Тайвань належить йому історично
Qin Gang, Getty Images

Міністр закордонних справ КНР Цінь Ган під час виступу на міжнародному форумі з модернізації в Шанхаї заявив, що Тайвань історично є невід’ємною частиною Китаю.

Джерело: "Укрінформ"

Пряма мова Цінь: "Тайвань був невід’ємною частиною території Китаю з давніх часів, і обидва береги (Тайванської – ред.) протоки належать одному Китаю. Це історія Тайваню і це статус-кво Тайваню. Повернення Тайваню до Китаю є складовою післявоєнного (після Другої світової війни – ред.) міжнародного порядку, написаного чорним по білому в Каїрській і Потсдамській деклараціях".

Реклама:

Деталі: За словами голови МЗС Китаю, "сепаратистські сили незалежності Тайваню" та "кілька країн, які прагнуть скористатись ситуацією", намагаються змінити статус-кво, скасувати принцип "одного Китаю" і досягнути його "мирного поділу".

Пряма мова: "Це неприйнятно для 1,4 млрд китайців. Китай не втратить жодної частини своєї території, відновленої після Другої світової війни, і встановлений післявоєнний міжнародний порядок не буде змінений.

Ми хотіли б чітко дати зрозуміти тим, хто прагне саботувати міжнародне законодавство в ім’я міжнародного порядку: питання Тайваню належить до корінних інтересів Китаю, і наша відповідь тому, хто спробує зруйнувати принцип одного Китаю, – ми ніколи не відступимо перед будь-яким актом, який підриває суверенітет і безпеку Китаю".

ВІДЕО ДНЯ

Нагадаємо: Збройні сили Китаю планують провести щонайменше п’ять навчань у різних районах, зокрема, у Південно-Китайському морі, на тлі зростання напруженості навколо Тайваню.

Напруженість у Тайванській протоці різко зросла після 8 квітня, коли Китай розпочав триденні військові навчання навколо острова.

Навчання почалися через день після того, як президентка Тайваню Цай Інвень повернулася з короткого візиту до США, де вона зустрілася зі спікером Палати представників Кевіном Маккарті попри застереження Пекіна проти цього.

Китай вважає демократично керований Тайвань своєю власною територією і робить це питання наріжним каменем у відносинах із США. Пекін також натякав на готовність застосувати силу, щоб взяти острів під свій контроль.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
10:12
Шольц закликав громадян йти голосувати у відповідь на серію нападів на німецьких політиків
10:11
У квітні попит на гібридні авто в Україні зріс на 43% відносно минулого року
10:01
США готують новий пакет допомоги для України
09:41
Зброя для "Азову": петиція про розблокування набрала понад 25 тисяч голосів за добу
09:26
Менше не стає. Скільки у Росії залишилося далекобійних ракет і як змінилася тактика масованих ударів
09:22
відео Поліція розігнала пропалестинський протест студентів в університеті Амстердама
09:16
ВАКС взяв заступника міністра агрополітики Дмитрасевича під варту
09:14
Ціни на нафту зросли через скорочення запасів у США та збільшення попиту
09:14
оновленоУ Раді зареєстрували постанову про звільнення Кубракова, комітет підтримав
09:01
блогСпортдир на Джиро: відомий український велопрофі розкрив, які функції виконує спортивний директор команди
Усі новини...
Реклама: