Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

США наклали санкції на компанії, через які Іран імпортував деталі для дронів і літаків

Вівторок, 19 вересня 2023, 18:58
США наклали санкції на компанії, через які Іран імпортував деталі для дронів і літаків
ІРАНСЬКІ ДРОНИ-КАМІКАДЗЕ SHAHED, ФОТО MIL.IN.UA

Міністерство фінансів США у вівторок оголосило про санкції проти мережі компаній з Ірану, Китаю, Росії й Туреччини, які сприяли контрабанді компонентів для виробництва іранських літаків і безпілотників.

Джерело: "Європейська правда" з посиланням на повідомлення Мінфіну США

Деталі: Нові американські санкції стосуються семи фізичних та чотирьох юридичних осіб із Ірану, Китаю, Росії та Туреччини, які сприяли постачанню й фінансуванню виробництва іранських військових літаків і дронів.

Реклама:

Йдеться про Іранську авіабудівну промислову компанію (HESA), яка, серед іншого, виробляє безпілотники Shahed, що використовуються Росією проти України – хоча вона під санкціями США з 2008 року, але з минулого року використовувала нову назву для укладання контрактів.

Під санкції США потрапили чинний керівник HESA, його заступник і директор із виробництва, а також одна китайська компанія та її керівник, три компанії з РФ і двоє громадян Туреччини, що брали участь у мережі постачання компонентів до Ірану.

Сполучені Штати послідовно запроваджують санкції проти фізичних та юридичних осіб, пов’язаних із виробництвом безпілотників в Ірані.

ВІДЕО ДНЯ

За даними ЗМІ, США намагаються переконати Іран припинити продаж ударних дронів Росії в рамках обговорення ширшої "неписаної домовленості" між Вашингтоном і Тегераном щодо деескалації напруженості.

Водночас уже публікувались докази налагодження виробництва іранських дронів у Росії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: