Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Корнієнко: Активісти і наші партнери з G7 кажуть, що треба відкрити реєстр декларацій

Четвер, 7 вересня 2023, 02:52
Корнієнко: Активісти і наші партнери з G7 кажуть, що треба відкрити реєстр декларацій
Перший заступник голови Верховної Ради Олександр Корнієнко, Фото rada.gov.ua

Перший заступник глави Верховної Ради Олександр Корнієнко стурбований, як закритий реєстр декларацій буде сприйматися суспільством, хоча сам голосував за цей законопроєкт.

Джерело: Українське радіо

Пряма мова: "Вчора (5 вересня — ред.) досить бурхливо та довго обговорювали закон про декларування, ми його ухвалили. На жаль, ми прийняли його з закритими деклараціями.

Реклама:

Я голосував за правку, яка відкриває реєстр. Але таких колег, як я, виявилось тільки 199 разом зі мною, і ми не змогли це рішення ухвалити.

Тому тепер є питання, як далі цей закон буде сприйматися. Дійсно, є антикорупційні органи й активісти, які кажуть, що бажано було б відкрити реєстр. Про це кажуть і наші партнери, зокрема G7 та представники Євросоюзу".

Деталі: У 2021 році задля посади заступника глави ВР Корнієнко склав повноваження голови президентської партії "Слуга народу", проте він все ще залишається членом партії.

ВІДЕО ДНЯ

У вересні 2023 року за закриття декларацій ще на рік проголосували 329 нардепів, серед них - 216 "слуг народу". 

Корнієнко, дійсно, проголосував за правку про негайне відкриття декларацій, але її підтримали лише 117 однопартійців колишнього глави "СН" (всього за неї проголосували 199 депутатів). 

Він також проголосував "за" законопроєкт №9534 щодо відкриття електронного декларування, але через рік.

Передісторія:

  • 5 вересня Верховна Рада прийняла в цілому законопроєкт №9534 про відновлення електронного декларування для чиновників, але реєстр відкриють лише через рік.
  • Президент Володимир Зеленський повідомив, що прийме рішення щодо ухваленого Верховною Радою закону про електронне декларування після консультацій із віцепрем'єркою з європейської та євроатлантичної інтеграції Ольгою Стефанішиною.
  • Українці зібрали 25 тисяч підписів під петицією з вимогою до президента накласти вето на законопроєкт №9534 та повернути його до парламенту, щоб відкрити реєстр майнових декларацій чиновників.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування