Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Польщі заявили, що їхній найбільший оборонний концерн не кликали на форум у Києві

Понеділок, 2 жовтня 2023, 14:55
У Польщі заявили, що їхній найбільший оборонний концерн не кликали на форум у Києві
ПЕРШИЙ МІЖНАРОДНИЙ ФОРУМ ОБОРОННИХ ІНДУСТРІЙ У КИЄВІ, ФОТО ОФІСУ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ

В уряді Польщі кажуть, що найбільший польський державний оборонний концерн не отримав запрошення на форум оборонних індустрій, що проходив у Києві минулого тижня, тоді як українська сторона стверджує протилежне.

Джерело: "Європейська правда"

Деталі: Польський міністр держактивів Яцек Сасін в ефірі Radio ZET заявив із приводу Форуму оборонних індустрій у Києві, що Polska Grupa Zbrojeniowa "не отримала запрошення як компанія".

Реклама:

Пряма мова Сасіна: "Ми останнім часом бачили багато недружніх кроків з боку України. Боюся, це пов’язано з поточними політичними інтересами української влади, яка вважає, що поки у Польщі йде (виборча) кампанія, краще налагоджувати партнерство з Німеччиною, і грає роль того, хто демонструє, що не ставить на цей уряд – який є адвокатом для України і стільки зробив для українців, а що краще ставити на зміну влади у Польщі… І це буде мати погані наслідки для України".

Цьому передувало: Посол України у Польщі Василь Зварич у спілкуванні з польськими ЗМІ заявив, що Польща отримала запрошення на форум однією з перших. 

Форум оборонних індустрій проходив у Києві 29 вересня. На ньому президент України Володимир Зеленський анонсував, серед іншого, створення Альянсу оборонних індустрій

ВІДЕО ДНЯ

Глава МЗС Дмитро Кулеба після зустрічі заявив про "нову еру" для українського оборонпрому.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування