Росія атакує новими безпілотниками Italmas, які звучать як газонокосарка

Середа, 25 жовтня 2023, 06:47
Росія атакує новими безпілотниками Italmas, які звучать як газонокосарка
Кодова назва БПЛА Italmas на виробництві - "Виріб 54", фото РосЗМІ

Під час ударів по українській інфраструктурі Росія доповнює використання безпілотників Shahed дешевшими та легшими варіантами безпілотників власного виробництва – Italmas.

Джерело: Інститут вивчення війни (ISW), російський Telegram-канал Mash

Деталі: 23 жовтня російські ЗМІ припустили, що російські війська під час атаки на Київську область вперше в Україні застосували нові безпілотники великої дальності Italmas і його варіанти. 

Реклама:

Російські джерела відзначили, що дрони Italmas легші за Shahed і їх важче виявити та збити. Російські військові блогери відзначили, що безпілотники Italmas дешевші за Shahed, що означає, що їх можна більше виробляти та використовувати, але вони несуть на собі меншу вагу.

Російські джерела відзначили, що війська окупантів використовуватимуть безпілотники Italmas у тандемі з Shahed. 

Раніше ISW оцінював, що Росія, ймовірно, намагається розширити та диверсифікувати свій арсенал безпілотників, ракет і керованих бомб для ударів по українській критично важливій інфраструктурі напередодні осінньо-зимового сезону. І використання безпілотників Italmas, ймовірно, є частиною зусиль з диверсифікації боєприпасів.

ВІДЕО ДНЯ

У повідомленні російських ЗМІ йдеться, що Italmas легші за "Герань" ("Шахед" - ред.), працюють на газу і видають зовсім інший звук - газонокосарки, через який їх складніше розпізнати і збити.

Кодове найменування БПЛА на виробництві - "Виріб 54".

Нагадаємо, речник Повітряних сил Юрій Ігнат у неділю повідомив, що росіяни почали робити невстановлені безпілотники, використовуючи двигуни з AliExpress. Цей БПЛА ударного типу, кілька кілограмів вибухівки він несе, тому становить небезпеку.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: