Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Телемарафону довіряють менше половини українців, які живуть поблизу фронту

П'ятниця, 27 жовтня 2023, 11:57

Інформації, поданій у Єдиному телемарафоні новин, довіряють 44% жителів прифронтових районів, його випереджають Telegram-канали, міжнародні медіа й онлайнові ЗМІ.

Джерело: результати опитування Київського міжнародного інституту соціології (КМІС), проведеного в серпні

Деталі: За показниками довіри (незалежно від користування) лідирують телеграм-канали (51% скоріше або повністю їм довіряють при лише 8%, які не довіряють), міжнародні ЗМІ (47% проти 8%) і українські інтернет-ЗМІ (45% проти 11%). 

Реклама:

ТБ-марафону довіряють 44% проти 18%, які не довіряють. 

Також у п’ятірці джерел за довірою – радіо, якому довіряють 37%, не довіряють – 9%. 

Найнижчі показники довіри у TikTok, якому довіряють 14%, не довіряють – 31% (це єдине джерело з переліку, яке має негативний баланс довіри-недовіри; водночас серед респондентів до 25 років 40% йому довіряють).

ВІДЕО ДНЯ
 
Довіра жителів прифронтових районів до ЗМІ, телемарафону, радіо, Телеграм-каналів і Тік-Ток
КМІС

На відкрите запитання про публічних осіб, які дають достовірну інформацію, 37% називають президента Володимира Зеленського. 

На умовно другому місці – головнокмандувач Збройних сил України Валерій Залужний (18%). 

Далі йдуть блогер Олексій Арестович (10%), волонтер Сергій Притула (9%), керівник військової розвідки Кирило Буданов (9%). Інші особи називалися рідше.

 
Довіра українців, які живуть близько до лінії фронту, до повідомлень Зеленського, Залужного, Буданова
КМІС

Довідка: 7-12 серпня 2023 року КМІС провів опитування мешканців 10 прифронтових регіонів на замовлення проєкту "Трансформація комунікацій в Україні", який є програмою USAID, що реалізується Кімонікс Інтернешнл в Україні. Дослідження було підтримано американським народом через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID).

Методом онлайн інтерв’ю було проведено 1000 інтерв'ю з дорослими мешканцями прифронтових регіонів. 

За звичайних обставин статистична похибка загальної вибірки (з імовірністю 0,95 і без врахування дизайн-ефекту і особливостей застосованого методу дослідження) не перевищувала 3,1%. Водночас за умов війни можуть виникати додаткові систематичні відхилення вибірки. Також потрібно враховувати особливості методу онлайн-інтерв'ю.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування