Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лижні куртки для національної збірної Росії шили на Закарпатті

П'ятниця, 10 листопада 2023, 13:50
Лижні куртки для національної збірної Росії шили на Закарпатті
На Закарпатті фірма італійця під брендом “Vist” шила лижні куртки для російських спортсменів, фото з Facebook Віктора Микити

На Закарпатті на замовлення "Russia Ski Team" відшивали зимові лижні куртки для національної збірної Російської Федерації з лижного спорту під італійським брендом "Vist".

Джерело: голова Закарпатської ОВА Віктор Микита у Facebook, СБУ, ДПСУ, Офіс генпрокурора

Пряма мова: "На одному з підприємств Закарпаття, власником якого є громадянин Італії, приховано виготовляли зимові лижні куртки італійського бренду "Vist" із символікою держави-агресора для національної збірної Російської Федерації з лижного спорту, замовником котрої є організація "RUSSIA SKI TEAM".

Реклама:

Деталі: Цю протиправну діяльність виявили, задокументували та припинили працівники Національної поліції України та Служби безпеки України.

Керівник Закарпаття подякував правоохоронцям за оперативне реагування.

Як повідомляє ОГП, товариство виготовляло спортивний одяг для команди національної збірної РФ з гірськолижного спорту. Для цього вони використовували заготовки зимових лижних курток та емблеми з символікою держави-агресора.

ВІДЕО ДНЯ
 
фото огп

За даними слідства, протягом від початку 2023 року підпільна майстерня виготовила та поставила до РФ понад 40 оптових партій зимових курток для російських лижників. Під час відправки спортивного одягу фігуранти заклеювали на ньому марлевим скотчем російську символіку, розповіли в СБУ.

Щоб приховати нелегальні поставки, їхній "маршрут" пролягав через одну з європейських країн, де знаходився власник закарпатської швейної фабрики.

Ним виявився іноземець, який безпосередньо займався укладенням відповідних договорів з російськими замовниками та організовував переправлення готової продукції до РФ.

Для забезпечення виробничого процесу у швейному цеху він залучив керівницю цього підприємства. Виконанням російського "замовлення" займалось не більше 5 швей, яких відбирали серед "довірених" осіб.

Також швачки додатково проходили "інструктаж" щодо нерозголошення факту співпраці на користь країни-агресора серед оточуючих, знайомих та родичів, кажуть у спецслужбі.

Як повідомляє пресслужба ДПСУ, в ході обшуку у швейному цеху правоохоронці виявили 150 спортивних курток із символікою країни-агресора.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...