Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Вручення повістки" силою в Одесі: ДБР взялося за справу

Середа, 15 листопада 2023, 15:03
Вручення повістки силою в Одесі: ДБР взялося за справу
Скрін з відео із "врученням повістки" в Одесі в анонімних телеграм-каналах

Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження за фактом перевищення повноважень військовими та правоохоронцями, які посеред вулиці схопили чоловіка, одягли на нього кайданки та увезли у військкомат в Одесі 14 листопада.

Джерело: Державне бюро розслідувань 

Дослівно ДБР: "14 листопада низкою одеських телеграм-каналів було поширено відео, на якому працівники обласного центру комплектування спільно з правоохоронцями одягли кайданки на чоловіка та силоміць заштовхали його в авто за нібито відмову від отримання повістки.

Реклама:

Працівники ДБР розпочали розслідування цього інциденту та вже провели комплекс невідкладних слідчих дій, допитали свідків, а також усіх учасників події. Також вилучено відповідні відеозаписи та адміністративні матеріали".

Деталі: ДБР повідомляє, що наразі відкрито кримінальне провадження за фактом перевищення військовими службовими особами та правоохоронцями службових повноважень (ч. 5 ст. 426-1 КК України, ч. 2 ст. 365 КК України). Триває досудове слідство, встановлюються всі обставини інциденту.

 
фото ДБР

Державне бюро розслідувань запевняє, що і надалі перевірятиме законність проведення мобілізаційних процесів в Україні.

ВІДЕО ДНЯ

Передісторія: 

  • Вдень у вівторок у мережі з’явилося відео жорсткого затримання працівниками військкомату чоловіка в Одесі на очах у його дружини та дитини. Анонімні Telegram-канали заявляли, що чоловік відмовився взяти повістку, після чого його побили та зв’язали, а жителі намагалися його відбити. При цьому були присутні дружина та дитина затриманого, як стверджують Telegram-канали.
  • Одеський обласний ТЦК та СП повідомляв УП, що з’ясовує обставини події.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: