Розвідка Британії: Росія поверне на озброєння радянський літак для розвідки над Україною

Неділя, 19 листопада 2023, 11:29
Розвідка Британії: Росія поверне на озброєння радянський літак для розвідки над Україною
фото: Wikipedia

Росія розглядає можливість повернення на озброєння висотний розвідувальний літак радянських часів М-55, говориться в розвідувальному огляді Міноборони Великої Британії.

Джерело: "Європейська правда" з посиланням на недільне зведення відомства

Пряма мова: "Майже напевно, що літаки М-55 здійснюватимуть місії проти України з відносно безпечного повітряного простору РФ".

Реклама:

Деталі: Повідомляється, що цей літак росіяни можуть повернути до війська для посилення обмежених можливостей системи розвідки, спостереження, захоплення цілей та рекогносцировки над територією України.

Міноборони Британії вказують, що критичним недоліком РФ була нездатність створити адекватний потенціал розвідки, спостереження, захоплення цілей та рекогносцировки (ISTAR).

Як зазначають аналітики, це має вирішальне значення для своєчасного та точного переслідування цілей повітряними, морськими й сухопутними силами.

ВІДЕО ДНЯ

У РФ декілька літаків M-55, які вперше піднялись у повітря в 1988 році. Вони виконують дослідницькі функції, бравши участь в дослідженні арктичної стратосфери у 1996-1997 роках та в Антарктиді протягом 1999 року.

Що було раніше:

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: