Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Підлітка з Маріуполя, якому вручили в РФ повістку, вивезли до Білорусі

Неділя, 19 листопада 2023, 11:03
Підлітка з Маріуполя, якому вручили в РФ повістку, вивезли до Білорусі
Богдан Єрмохін, фото з відео омбудсмена РФ

Незаконно депортований з Маріуполя 17-річний Богдан Єрмохін, якому в Росії вручили повістку, прилетів до Білорусі і поки перебуває там разом із сестрою.

Джерело: видання "Вёрстка" з посиланням на Єрмохіна та його адвокатку Катерину Бобровську, омбудсмен РФ Тетяна Москалькова у Telegram

Деталі: Повідомляється, що ще 13 листопада Єрмохін, якого російська влада пообіцяла вивезти в "третю країну" для зустрічі з родичкою до повноліття (до 19 листопада), повідомляв у своєму Instagram, що йому, як і раніше, не були відомі деталі майбутньої поїздки. "Дайте мені відповідь або будь-яку інформацію з цього приводу", - вимагав він.

Реклама:

УП звернулася за підтвердження даної інформації до адвокатки та українського омбудсмена Дмитра Лубінця, але на момент публікації вони не відповіли.

Пізніше російська омбудсменка Тетяна Москалькова підтвердила, що Єрмохіна росіяни доправили з Москви до Мінська.

На підтвердження свої слів вона виклала фото і відео. На відео Єрмохін подякував всім, хто допоміг йому вибратись з Росії, та запевнив, що у Росії "все було добре".

ВІДЕО ДНЯ

"Зараз я перебуваю в аеропорту (московському – ред.), відлітаю до Мінська. Хочу сказати всім, хто допоміг. Тут мене любили, все було добре. Але ось так захотів. Дякую всім ще раз. До зустрічі", - говорить Єрмохін.

Передісторія: 

  • 16-річного Богдана Єрмохіна з Маріуполя окупанти депортували в Росію у 2022 році.  Він опинився в дитячому санаторії у Московській області.
  • У липні 2022 року його віддали під опіку ветеранки чеченської війни, росіянки Ірини Рудницької. Після цього хлопець звернувся за допомогою до адвокатки.
  • 19 листопада Богдану має виповнитися 18 років. За його словами, він вже отримав повістку про явку до військкомату Московської області 19 грудня 2023 року. 
  • Уповноважена президента РФ з прав дитини, на яку видано ордер на арешт МКС, Марія Львова-Бєлова запевняла, що хлопця повернуть додому вже наступного тижня.
  • На початку листопада уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець повідомляв, що Україна домовилася про повернення  Богдана Єрмохіна.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: