Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Зеленський змінив командувача Медичних сил ЗСУ

Неділя, 19 листопада 2023, 19:56
Зеленський змінив командувача Медичних сил ЗСУ
Тетяна Остащенко, фото: armyinform.com.ua

Президент Володимир Зеленський звільнив Тетяну Остащенко з посади командувача Медичних сил Збройних Сил України і призначив на цю посаду начальника військового госпіталя у Києві Анатолія Казмірчука.

Джерело: вечірнє звернення президента

Реклама:

Пряма мова: "Сьогодні є важливе кадрове рішення. За поданням міністра оборони змінив командувача Медичних сил Збройних Сил України.

Замість генерал-майора медичної служби Тетяни Остащенко новим командувачем призначив генерал-майора медичної служби Анатолія Казмірчука – начальника Національного військово-медичного клінічного центру "Головний військовий клінічний госпіталь" у місті Києві".

Деталі: Президент пояснив, що у суспільстві, й зокрема в спільноті бойових медиків неодноразово говорилося про те, що "потрібен принципово новий рівень медичного забезпечення наших воїнів".

ВІДЕО ДНЯ

"Від якісних турнікетів до повної цифровізації та прозорості в постачанні, від якісного тренування до щирої комунікації з бойовими медиками в тих підрозділах, де медицина розгорнута дійсно правильно та дійсно ефективно. Досвід ефективності конкретних підрозділів має бути поширений на всі сили оборони. Сьогодні на зустрічі з міністром оборони Умєровим визначили пріоритети, і часу, щоб чекати результату, багато не буде. Рух у змінах потрібен швидкий", – зазначив Зеленський.

Що передувало: 13 листопада "Українська правда" писала, що міністр оборони Рустем Умєров готує подання на звільнення командувача Медичних сил ЗСУ Тетяни Остащенко, командувача Оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Олександра Тарнавського та командувача Об'єднаних сил Збройних сил України Сергія Наєва.

Як відомо, на звільненні Остащенко наполягали парамедики та волонтери, які займаються медичним забезпеченням Сил оборони.

Читайте також: "Ми не можемо допомагати росіянам вбивати наших людей". Які проблеми фронту проходять повз командування Медсил

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: