Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Зеленський прокоментував повернення депортованого юнака: Було багато спроб допомогти

Неділя, 19 листопада 2023, 23:30
Зеленський прокоментував повернення депортованого юнака: Було багато спроб допомогти
Богдан Єрмохін після повернення в Україну, фото з Telegram Дмитра Лубінця

Президент Володимир Зеленський подякував усім причетним до повернення додому вивезеного окупантами з Маріуполя Богдана Єрмохіна, якому 19 листопада виповнилося 18 років.

Джерело: вечірнє звернення президента

Пряма мова: "Окремо хочу подякувати кожному й кожній, чия небайдужість та ефективність допомагає нам повертати в Україну дітей, які були викрадені з окупованої території.

Реклама:

Сьогодні нам вдалося повернути в Україну Богдана Єрмохіна – хлопця, який був вивезений із Маріуполя в Росію.

Багато було спроб йому допомогти. Я радий, що все спрацювало. Дякую всій команді, яка працює над поверненням українських дітей – це і Офіс, і омбудсмен, і наші міжнародні партнери, зокрема ЮНІСЕФ. Особливо я вдячний Катару за дієве посередництво й допомогу. Дякую!"

Що передувало: У неділю депортований з Маріуполя до РФ юнак Богдан Єрмохін, який отримав в Росії повістку, повернувся в Україну.

ВІДЕО ДНЯ

Передісторія: 

  • 16-річного Богдана Єрмохіна з Маріуполя окупанти депортували в Росію у 2022 році.  Він опинився в дитячому санаторії у Московській області.
  • У липні 2022 року його віддали під опіку ветеранки чеченської війни, росіянки Ірини Рудницької. Після цього хлопець звернувся за допомогою до адвокатки.
  • 19 листопада Богдану виповнюється 18 років. За його словами, він вже отримав повістку про явку до військкомату Московської області 19 грудня 2023 року. 
  • На початку листопада уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець повідомляв, що Україна домовилася про повернення Богдана Єрмохіна.
  • Уранці 19 листопада стало відомо, що Єрмохін, якому в Росії вручили повістку, прилетів до Білорусі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: