РФ вважає, що ключ до виграшу – внутрішня дестабілізація в Україні – глава зовнішньої розвідки

Четвер, 23 листопада 2023, 12:01
РФ вважає, що ключ до виграшу – внутрішня дестабілізація в Україні – глава зовнішньої розвідки
Олександр Литвиненко

Голова Служби зовнішньої розвідки Олександр Литвиненко вважає, що Росія налаштована воювати "стільки, скільки треба", а війна увійшла у стадію виснаження. На його думку, РФ сконцентрується на трьох завданнях щодо України: фронт, підрив інфраструктури і підрив суспільної єдності.

Джерело: блог Литвиненка на "Інтерфакс-Україна"

Пряма мова: "Цілі незмінні. Путіну потрібно стільки території України, скільки він зможе отримати, бо для росіян йдеться про "возвращение исконно русских земель".

Реклама:

Війна увійшла у стадію війни на виснаження. Дедалі більше свідчень, що Кремль готовий вести війну стільки скільки треба".

Деталі: На думку Литвиненка, Росія вже зараз закладає чинник "СВО" в плани комплектування ЗС РФ 2024-2025 набір військових.

Кремль вважає, що має достатньо ресурсів (військово-технічних, економічних та людських) для бойових дій з Україною на поточному рівні ще упродовж тривалого періоду.

ВІДЕО ДНЯ

Водночас у Москві переконані, що внутрішні ресурси України нібито "наближаються до повного вичерпання".

За словами глави СЗР, з подачі ФСБ РФ, Кремль планує скорегувати стратегію, а ключ до виграшу РФ – внутрішня дестабілізація в Україні.

Голова зовнішньої розвідки вважає, що Росія планує сконцентруватись на трьох завданнях:

  • тиск по всій лінії фронту із захопленням окремих, політично і медійно важливих точок, зокрема Авдіївки;
  • знищення взимку критичної інфраструктури (електростанції, нафтопереробні заводи, транспортні вузли) для зниження якості життя;
  • підрив суспільної єдності через підживлення амбіцій і провокування військових ("лише вони можуть навести лад"), опозиційних політичних сил ("тільки вони гідні керувати Україною"). В Україні має сформуватись критична маса невдоволення політикою чинної влади.

Литвиненко вважає, що росіянам байдуже, хто прийде до влади в Україні після чинного керівництва, але вони переконані, що хто б це не був, він не зможе опанувати ситуацію, а Україна порине у хаос.

Зрештою, за задумом Кремля, Захід не лише призупинить допомогу, але й вийде на Росію з пропозиціями про термінові переговори та призупинення війни.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: