Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Для тих, хто повертається через гумкоридор на кордоні з Білоруссю, хочуть створити прихисток

Субота, 25 листопада 2023, 16:43
Для тих, хто повертається через гумкоридор на кордоні з Білоруссю, хочуть створити прихисток
пункт контролю "Доманове", фото з Wikipedia

У Мінреінтеграції розглядають можливість облаштування місця тимчасового проживання для людей, які прибули в Україну через гуманітарний коридор Мокрани-Доманове на кордоні з Білоруссю.

Джерело: віцепрем’єрка, міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук, повідомляє сайт міністерства

Деталі: Під головуванням Верещук відбулася нарада щодо повернення громадян України через коридор Мокрани (Білорусь) – Доманове (Україна).

Реклама:

З 24 лютого 2022 року до сьогодні вказаний гуманітарний коридор в сторону України перетнули майже 6 тисяч осіб, з них понад тисяча дітей.

На кордоні працює волонтерський центр від ГО Pluriton. Людям надається харчування, можливість зігрітися, переночувати тощо. Також запущені автобусні маршрути.

За словами Верещук, наразі розглядаються варіанти облаштування місця тимчасового проживання для людей, які прибули через гуманітарний коридор.

ВІДЕО ДНЯ

"Необхідно об’єднати зусилля, щоб закрити всі потреби. Першочергово маємо вирішити питання виплат та облаштування місць тимчасового проживання", – підсумувала вона.

Що передувало: Раніше Верещук повідомляла, що у Сумській і Волинській областях працюють два гуманітарні коридори, через які українські громадяни можуть потрапити до України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: