Спроба Росії штучно створити міграційну кризу на фінському кордоні провалилася – аналітики

Вівторок, 28 листопада 2023, 06:42
Спроба Росії штучно створити міграційну кризу на фінському кордоні провалилася – аналітики
фото: Getty Images

Експерти Інституту вивчення війни (ISW) вказують на те, що намагання Росії створити штучну міграційну кризу на фінському кордоні провалилася завдяки швидкій реакції влади Фінляндії.

Джерело: ISW

Дослівно: "Спроба Росії штучно створити міграційну кризу на фінському кордоні, схоже, провалилася завдяки швидкій реакції фінської влади".

Реклама:

Деталі: Прем'єр-міністр Фінляндії Петтері Орпо заявив 27 листопада, що фінський уряд закриє останній пункт перетину кордону з Росією, "якщо це буде необхідно", і повідомив, що фінський уряд готовий вжити додаткових заходів у відповідь на штучно створену Росією міграційну кризу.

23 листопада Фінляндія закрила три пункти пропуску на фінсько-російському кордоні, залишивши відкритим лише найпівнічніший пункт пропуску.

Кілька інших фінських урядовців також висловилися на підтримку закриття всього кордону з Росією.

ВІДЕО ДНЯ

Російське інсайдерське джерело стверджувало, що перший заступник голови Адміністрації президента Росії Сергій Кирієнко доручив голові МВС Росії Володимиру Колокольцеву зібрати мігрантів з Близького Сходу, Африки та інших регіонів і відправити їх до фінського кордону.

Джерело поскаржилося, що фінські прикордонники не пускають більшість мігрантів на територію Фінляндії, і що тепер російська влада повинна розселити їх у Росії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: