Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

США продадуть боєприпаси Ізраїлю без погодження Конгресу – ЗМІ

Неділя, 10 грудня 2023, 01:28
США продадуть боєприпаси Ізраїлю без погодження Конгресу – ЗМІ
Танки на півдні Ізраїлю, ілюстративне фото Getty images

Адміністрація президента США Джо Байдена скористалася надзвичайними повноваженнями, щоб дозволити продаж близько 14 000 танкових снарядів Ізраїлю без схвалення Конгресом.

Джерело: Reuters із посиланням на Пентагон

Деталі: Як зазначається, Державний департамент США використав надзвичайні повноваження, передбачені Законом про контроль за експортом озброєнь, для термінового постачання танкових снарядів вартістю 106,5 млн доларів США Ізраїлю.

Реклама:

Ці снаряди є частиною більшої угоди, про пакет вартістю понад 500 мільйонів доларів, який включає 45 000 снарядів для ізраїльських танків "Меркава", які регулярно використовуються в наступі на Газу.

У публікації ідеться: із загостренням війни питання про те, як і де саме використовується американська зброя в конфлікті, стало предметом більш пильної уваги, хоча американські офіційні особи заявляють, що не планують ставити умови для надання військової допомоги Ізраїлю або розглядати можливість відмови від її надання.

Правозахисники висловили стурбованість цим пакетом, заявивши, що він не узгоджується із зусиллями Вашингтона тиснути на Ізраїль, щоб мінімізувати жертви серед цивільного населення.

ВІДЕО ДНЯ

Представник Державного департаменту заявив у суботу, що Вашингтон дав зрозуміти ізраїльському уряду, що він повинен дотримуватися міжнародного гуманітарного права і вжити всіх можливих заходів, щоб уникнути шкоди цивільному населенню.

За словами представника Пентагону, пропонований продаж демонструє прихильність США до безпеки Ізраїлю і зміцнить обороноздатність Ізраїлю.

У той же час Державний секретар США Ентоні Блінкен пояснив Конгресу, що танкові снаряди повинні бути негайно надані Ізраїлю в інтересах національної безпеки Сполучених Штатів.

Передача відбуватиметься зі складу армії США та складатиметься з 120-мм танкових снарядів M830A1 MPAT та відповідного обладнання.

"Ізраїль використовуватиме розширені можливості для стримування регіональних загроз і зміцнення оборони своєї країни", – заявили в Пентагоні.

Читайте УП В Google News

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: