Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

НАЗК відкрило реєстр декларацій

Неділя, 10 грудня 2023, 22:02
НАЗК відкрило реєстр декларацій

Національне агентство з питань запобігання корупції відкрило доступ до Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Джерело: НАЗК

Дослівно: "10 грудня 2023 року Національне агентство з питань запобігання корупції виконало вимоги прийнятого Верховною Радою України закону № 3384-ІХ та забезпечило відкритий цілодобовий доступ до Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, із врахуванням заходів безпеки, визначених п. 2-11 Прикінцевих положень закону України "Про запобігання корупції".

Реклама:

Якщо ви не знайшли у Реєстрі декларацію певної особи, то це означає, що щодо неї до НАЗК надійшло подання про вилучення з публічного доступу".

Деталі: У НАЗК пояснили, що вилучення документів з публічної частини Реєстру декларацій можливе і після його відкриття до завершення чи скасування воєнного стану в Україні, однак у такому разі певний час вони перебуватимуть у відкритому доступі.

"Повний публічний доступ до Реєстру буде забезпечено НАЗК після завершення чи скасування воєнного стану в Україні", - йдеться в повідомленні.

ВІДЕО ДНЯ

Передісторія:

  • Верховна Рада 5 вересня прийняла в цілому законопроєкт №9534 про відновлення електронного декларування для чиновників, але реєстр буде відкрито за рік.
  • 12 вересня президент Володимир Зеленський ветував закон про відновлення обов’язкового електронного декларування доходів та майна чиновників, який зберігав закритість реєстру ще на рік.
  • 20 вересня Верховна Рада схвалила виправлений закон про відновлення е-декларування.
  • 10 жовтня президент Володимир Зеленський підписав законопроєект №9534, який передбачає повернення електронного декларування для чиновників та відкриття доступу до декларацій.

Читайте УП В Google News

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: