Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Українські футболісти допомогли "Жироні" обіграти "Барселону" в чемпіонаті Іспанії

Понеділок, 11 грудня 2023, 00:18
Українські футболісти допомогли Жироні обіграти Барселону в чемпіонаті Іспанії
Артем Довбик і Віктор Циганков, фото: Getty Images

Українські футболісти "Жирони" Артем Довбик і Віктор Циганков відзначились результативною грою проти "Барселони" у чемпіонаті Іспанії.

Джерело: Суспільне

Деталі: Поєдинок з каталонським клубом Довбик і Циганков проводили після розгромної перемоги над "Оріуелою" (5:2) в 1/32 фіналу Кубка Іспанії. Артем відпочивав у тій грі, а Віктор вийшов на заміну на 83-й хвилині.

Реклама:

У матчі з "Барселоною" Довбик в 11-й раз вийшов у старті "Жирони" в Ла Лізі. Натомість потрапляння Циганкова в основу стало для нього 12-м у нинішньому сезоні.

Українці відзначились активними діями вже на перших хвилинах: удар Довбика після передачі від Циганкова заблокував Рональд Араухо, а після спроби Віктора м'яч забрав до рук воротар Іньякі Пенья.

На 12-й хвилині українці організували перший гол у матчі: Циганков отримав вільну зону на правому фланзі після невдалої гри Андреаса Крістенсена і віддав передачу на Довбика, який спокійно відправив м'яч у ворота.

ВІДЕО ДНЯ

На 19-й хвилині "Барселона" відігралась завдяки голу Роберта Левандовскі. Однак у кінці першого тайму "Жирона" знову вийшла уперед: влучним ударом відзначився захисник Мігель Гутьєррес.

У другому таймі єдиного удару з українців завдав Циганков — відгукнувся на передачу зліва та пробив у підкаті повз ворота.

На 73-й хвилині замість Довбика на полі з'явився Крістіан Стуані, а на 78-й Циганкова замінив Порту. Наприкінці матчу Валері забив третій гол "Жирони", а у компенсований час команди обмінялись голами: забили Ілкай Гюндоган і Стуані. У підсумку – 4:2 на користь "Жирони".

Довбик за відведений час на полі відзначився двома ударами (один у площину, один повз), виконав 16 точних передач з 21, виграв одну верхову дуель і одного разу втратив м'яча.

Статистика Циганкова: два удари (один у площину, один повз), 27 точних передач з 31, два відбори м'яча.

Завдяки перемозі над "Барселоною" "Жирона" вийшла на перше місце в Ла Лізі, набравши 41 очко. Команда Довбика і Циганкова випередила "Реал".

Турнірна таблиця Ла Ліги: топ-4

  • "Жирона" – 41 очко (16 матчів), різниця голів 38:20
  • "Реал" – 39 (16), 34:10
  • "Атлетіко" – 34 (15), 32:14
  • "Барселона" – 34 (16), 30:18.

Статистика українських легіонерів "Жирони" в Ла Лізі 2023/24:

  • Довбик: 8 голів, 4 асисти (15 матчів)
  • Циганков: 3 голи, 3 асисти (14 матчів).

Читайте УП В Google News

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування