Зеленський: Відсутність рішення про переговори щодо вступу в ЄС означатиме вето Путіна

Середа, 13 грудня 2023, 15:07
Зеленський: Відсутність рішення про переговори щодо вступу в ЄС означатиме вето Путіна
Володимир Зеленський, фото: ОП

Президент Володимир Зеленський заявив, що у разі, якщо Європейський Союз не ухвалить рішення про початок переговорів з Україною, це означатиме, що президент країни-агресора Володимир Путін наклав на нього вето.

Джерело: "Інтерфакс-Україна"

Пряма мова Зеленського: "Тому якщо не буде там (на саміті ЄС у Брюсселі - ІФ-У) позитиву, це свідчитиме про те, що Путін наклав вето на це рішення".

Реклама:

Деталі: Президент наголосив, що наразі існує блокування з боку Угорщини,. "З нашого боку ми були дуже конструктивні, ми зробили абсолютно все, щоб не давати жодного шансу цій або іншій державі блокувати", - сказав він на брифінгу в Осло.

За його словами Росія "почала працювати з країнами, не тільки Європою, а країнами на багатьох континентах, і тиснути на них".

Що було раніше:

ВІДЕО ДНЯ
  • Як відомо, на саміті лідерів ЄС 14-15 грудня мають розглянути питання про відкриття переговорів про вступ з Україною. Проти відкриття переговорів категорично виступає Угорщина.
  • Нагадаємо, глава МЗС Угорщини Петер Сійярто після зустрічі з українським колегою Дмитром Кулебою заявив, що не змінив думки щодо рішень про Україну на саміті ЄС.
  • Кулеба прогнозує, що дискусія про відкриття чи невідкриття переговорів з Україною буде тривати буквально "до останньої хвилини" саміту.

Читайте УП В Google News

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: