Путін заявив, що у другій хвилі мобілізації немає потреби

Четвер, 14 грудня 2023, 11:53
Путін заявив, що у другій хвилі мобілізації немає потреби
Володимир Путін, фото: Getty Images

Президент Росії Володимир Путін під час підсумкової "Прямої лінії" заявив, що Кремль не планує оголошувати другу хвилю мобілізації, начебто у цьому немає потреби, бо до кінця року наберуть достатню кількість добровольців.

Джерело: російський "Интерфакс", пропагандисти "РИА "Новости"

Деталі: За даними президента країни-агресора, до війська загарбників в рамках часткової мобілізації було призвано 300 тисяч осіб.

Реклама:

За його словами, після цього влада перейшла до набору військових на контрактній основі. Станом на вчорашній день, в армію вступили 486 тисяч осіб.

Путні переконує, що потік чоловіків, які готові йти на війну на контрактній основі, не скорочується, начебто щодня до військкоматів по всій Росії приходять по 1,5 тисячі добровольців.

Він також сказав, що зараз на війні в Україні безпосередньо знаходяться  244 тисячі мобілізованих. З них також сформовано полки з обслуговування техніки, оскільки серед них виявилося багато хороших фахівців.

ВІДЕО ДНЯ

При цьому, переконує Путін, 41 тисячу мобілізованих уже звільнено з армії через здоров'я або досягнення граничного віку, додав він.

Нагадаємо: Розсекречена доповідь американської розвідки оцінює, що війна в Україні коштувала Росії 315 000 загиблих і поранених військовослужбовців, або майже 90% особового складу, який вона мала на початку конфлікту.

Читайте УП В Google News

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: