У Зеленського очікують на щорічні до $15 млрд доходів від арештованих активів РФ

П'ятниця, 15 грудня 2023, 19:05
У Зеленського очікують на щорічні до $15 млрд доходів від арештованих активів РФ
Ростислав Шурма. фото: його сторінка у Facebook

В Офісі президента порахували, що Україна могла б отримувати кожного року до 15 млрд доларів доходу від заморожених російських активів.

Джерело: заступник керівника ОП Ростислав Шурма на науково-практичній міжнародній конференції, присвяченій механізму компенсації, в Інституті міжнародних відносин Київського національного університету ім. Тараса Шевченка, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на "Інтерфакс-Україна"

Деталі: "Перше завдання – це отримання не самих активів, а отримання доходів від заморожених російських активів. Тому що самі доходи за сьогоднішнього рівня відсоткових ставок у світі можуть сягати $15 млрд щорічно", – сказав він.

Реклама:

Шурма зазначив, що ці доходи зможуть тимчасово бути гарною підтримкою для державного бюджету, фінансування економіки та громадян, доки триває боротьба з російською агресією.

"Але, безумовно, наше завдання-максимум – це отримати всі російські активи, суверенні активи, активи олігархів, щоб компенсувати всі збитки, які завдала нашій державі Російська Федерація. І ми активно будемо працювати над цим", – наголосив Шурма.

Як повідомлялося, Європейська комісія 12 грудня затвердила пропозицію законодавчого акта про використання для відновлення України доходів від заморожених російських активів, яку 14 грудня взяла до відома Європейська рада.

ВІДЕО ДНЯ

Читайте також: Як стягнути компенсацію збитків з РФ: виклики для України та Заходу.

Читайте УП В Google News

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: