Зеленський: Країни G7 можуть показати своє лідерство щодо заморожених активів РФ

Неділя, 17 грудня 2023, 21:12
Зеленський: Країни G7 можуть показати своє лідерство щодо заморожених активів РФ
Володимир Зеленський, фото ОП

Президент Володимир Зеленський вважає, що країни "Групи семи" можуть продемонструвати своє лідерство в питанні передачі заморожених російських активів на підтримку України.

Джерело: вечірнє звернення президента

Пряма мова: "Ми продовжуємо активно працювати й заради того, щоб наступний рік був і з достатніми програмами фінансової підтримки України. Це стосується і двосторонніх програм з державами-партнерами, і програм на рівні Євросоюзу, і процесу використання та конфіскації російських активів, які заморожені в різних юрисдикціях.

Реклама:

І це питання – питання про заморожені активи – було одним з тих дуже важливих рішень, що обговорювалися на перемовинах на тижні. Зокрема, у Сполучених Штатах Америки.

Зокрема, країни "Сімки" можуть продемонструвати своє лідерство – активи держави-терориста та пов’язаних з нею осіб мають бути направлені на підтримку України, для захисту життя і людей від російського терору. Це буде справедливо. І вже готуємо необхідні контури рішень".

Що передувало: За даними Financial Times, Сполучені Штати в межах дискусій у "Групі семи" говорили, що існує спосіб конфіскації суверенних російських активів, який відповідає міжнародному праву, й відповідні обговорення в останні тижні зросли.

ВІДЕО ДНЯ

Європейська комісія 12 грудня затвердила пропозицію законодавчого акта про використання для відновлення України доходів від заморожених російських активів, яку 14 грудня взяла до відома Європейська рада.

Читайте також: Як стягнути компенсацію збитків з РФ: виклики для України та Заходу.

Читайте УП В Google News

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: