Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Зеленський: Днями Єврокомісія почне скринінг українського законодавства

Неділя, 17 грудня 2023, 22:27
Зеленський: Днями Єврокомісія почне скринінг українського законодавства
ілюстративне фото Getty Images

Президент Володимир Зеленський повідомив, що найближчими днями розпочнеться процес оцінки українського законодавства на відповідність законодавству Євросоюзу, а "переговорну рамку" можуть затвердити навесні.

Джерело: вечірнє звернення президента

Пряма мова: "Ми маємо рішення Європейської ради, заради якого працювали увесь рік, – рішення про відкриття переговорів щодо членства.

Реклама:

Ближчими днями офіційно започаткуємо з Єврокомісією процес оцінки українського законодавства на відповідність законодавству Євросоюзу – процес скринінгу. Готуємось і до роботи щодо переговорної рамки для України – очікуємо її навесні.

Процес переговорів буде непростим, але головне, що історично ми визначились: Україна завжди буде частиною нашого спільного європейського дому".

Що передувало: 14 грудня лідери Європейського Союзу на саміті в Брюсселі схвалили рекомендацію Європейської комісії про відкриття переговорів про вступ із Україною та Молдовою.

ВІДЕО ДНЯ

Рішення лідерів ЄС означає, що Європейська комісія без подальшого відтермінування починає готувати технічні аспекти переговорів з Україною про членство (так звану переговорну рамку). Її можуть затвердити на наступному саміті ЄС навесні 2024 року, якщо буде визнано, що Україна виконала всі попередні критерії Єврокомісії.

Віцепрем’єрка з європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина повідомила, що український уряд наступного тижня починає переговори з Єврокомісією для підготовки наступних кроків для руху України до ЄС.

Читайте також: Поразка Орбана чи перемога України? Деталі та наслідки рішення історичного саміту ЄС

Читайте УП В Google News

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: