Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Зеленський хоче організувати зустріч із Орбаном, хоча його політика "не дуже дружня"

Вівторок, 19 грудня 2023, 19:12
Зеленський хоче організувати зустріч із Орбаном, хоча його політика не дуже дружня
Зеленський і Орбан в Аргентині, фото ОП

Президент Володимир Зеленський вважає, що іноді політика Будапешта щодо Києва "не дуже дружня", але країни можуть знайти дипломатичне рішення своїх проблем, а для цього треба організувати зустріч із прем'єром Угорщини Віктором Орбаном.

Джерело: Зеленський на пресконференції, повідомляє "Європейська правда"

Деталі: Голова держави розповів про свої попередні нечисленні зустрічі з Орбаном, сказавши, що ніколи не говорив з ним "про припинення вогню чи про діалог з Путіним".

Реклама:

"Можливо, він порушував цю тему зі своїми друзями, лідерами ЄС чи десь за кордоном у США. Для мене це дещо дивно. Бо іноді його політика не дуже дружня до нас. І цей факт, він чув його від мене. У мене було багато питань до нього", – додав він.

Зеленський підкреслив, що Україна й Угорщина – сусідні країни, й попри виклики й роки повномасштабної війни "досвід нашого прямого діалогу не дав нам можливості власне відчути потужні дружні відносини проти російської агресії та окупації".

Пряма мова: "Тим не менш, ми сусіди. Ми намагаємось знайти рішення й відповідь на певні питання. Але для цього нам треба організувати зустріч...

ВІДЕО ДНЯ

Минулого разу в Аргентині я сказав Орбану: "Вікторе, дай мені одну причину, чому ви нас не підтримуєте в ЄС?" Він не міг сказати. І друге, я спитав у нього, чому ми не можемо організувати офіційну зустріч між нами? І він також не міг дати відповідь".

Більше деталей: Президент підсумував, що вважає, що Київ і Будапешт "могли б знайти дипломатичне рішення, і наші сторони будуть працювати над цим".

Що передувало: Угорщина й Україна майже не вели контактів на високому рівні після повномасштабного вторгнення Росії у лютому 2022 року, але в останні тижні вони активізувались на різних рівнях. Серед іншого, ведуться переговори про організацію зустрічі Зеленського й Орбана.

Читайте також: Приборкання Орбана: чому ЄС виділить Україні 50 млрд євро попри угорське вето.

Читайте УП В Google News

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: