Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Німеччина не збирається допомагати Міноборони мобілізувати українців – Мінюст ФРН

П'ятниця, 22 грудня 2023, 11:26
Німеччина не збирається допомагати Міноборони мобілізувати українців – Мінюст ФРН
Фото: Getty Images

Міністр юстиції ФРН Марко Бушман заявив, що у Німеччині не стануть змушувати українців, які перебувають в країні, до мобілізації у лавах Збройних сил України.

Джерело: "Німецька хвиля"

Пряма мова Бушмана: "Для мене важко уявити, як ми можемо примушувати людей з інших країн служити зі зброєю в руках, враховуючи, що, згідно з нашою Конституцією, громадяни Німеччини не зобов'язані цього робити проти їхньої волі".

Реклама:

Деталі: За словами міністра, якщо влада України захоче призвати в армію чоловіків, які залишили країну, це не матиме практичних наслідків для українців, які живуть у Німеччині.

"Змушувати людей виконувати військову повинність або проходити військову службу проти їхньої волі - це не наш випадок", - зазначив міністр.

Що передувало: 

ВІДЕО ДНЯ
  • Welt з посиланням на інтерв’ю Ум'єрова телеканалу WELT TV, газетам "Bild" і "Politico", написав, що українські чоловіки у віці 25-60 років, які проживають в Німеччині та інших країнах, наступного року мають з'явитися у призовні пункти ЗСУ, інакше до них будуть застосовані санкції.
  • Згодом у Міністерстві оборони уточнили, що міністр Рустем Умєров закликає всіх українців долучатися до Збройних сил, але питання про механізм покарання або юридичного тиску на чоловіків за межами України зараз не стоїть.

Читайте УП В Google News

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування