Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Данілов: 20% Чорноморського флоту РФ уже немає

Середа, 27 грудня 2023, 04:34
Данілов: 20% Чорноморського флоту РФ уже немає
Олексій Данілов, фото: ДМИТРО ЛАРІН

Секретар Ради безпеки та оборони України Олексій Данілов заявив, що 20% флоту Росії у Чорному морі вже знищено.

Джерело: Данілов в інтерв’ю виданню "Голос Америки"

Пряма мова: "Звичайно, ми би хотіли мати набагато кращу ситуацію щодо звільнення наших територій.

Реклама:

Але паралельно з цим процесом, відбувалися дуже великі та важливі події на Чорному морі. Щодо цієї ситуації, то 20% флоту Російської Федерації вже немає.

Причому це не якійсь там шаланди на 5-30 людей. Це величезні військові кораблі, які ми відправили туди, куди відправили 13 квітня 22-го року славнозвісний флагман Чорноморського флоту "Москва".

І те, що відбулося сьогодні (26 грудня – ред.) вночі – яскраве підтвердження, що наші військові мають розуміння питання Криму. І для нас він є вкрай важливим, як і решта наших території".

ВІДЕО ДНЯ

Нагадаємо:

  • Близько 3 години ночі 26 грудня в районі Феодосії в окупованому Криму пролунали вибухи. Повідомлялося, що підірвали корабель нібито з іранськими боєприпасами, в порту виникла пожежа.
  • Командувач Повітряних сил генерал-лейтенант Микола Олещук підтвердив, що українські захисники підірвали в окупованій Феодосії російський великий десантний корабель "Новочеркаськ".
  • Пізніше стало відомо, що ВДК "Новочеркаськ" знищили крилатими ракетами з тактичної авіації Повітряних Сил.
  • Міноборони Росії повідомило, що ВДК "Новочеркаськ" зазнав пошкоджень у Феодосії цієї ночі "під час відбиття удару ЗСУ із застосуванням авіаційних керованих ракет".
  • За твердженням російського Міноборони, "під час протиповітряного бою засобами ППО знищено два українських Су-24, які здійснювали пуск ракет". У Повітряних силах ЗСУ це спростували

Читайте УП В Google News

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: