У Києві кількість загиблих від ранкового удару сягнула 9 осіб

П'ятниця, 29 грудня 2023, 18:00
У Києві кількість загиблих від ранкового удару сягнула 9 осіб
У Києві після ракетного удару розбирають завали складської будівлі, фото ДСНС

Внаслідок ракетного удару по Києву під час масованої атаки росіян на Україну, що відбулася вранці 29 грудня, виявлено вже 9 жертв, але пошуки ще тривають. 

Джерело: начальник КМВА Сергій Попко, міський голова Києва Віталій Кличко, ДСНС України

Пряма мова Кличка: "Станом на 18:00 з-під завалів складського приміщення в Щевченківському районі врятували 8 постраждалих. Та дістали 9 тіл загиблих. Пошук людей під завалами триває".

Реклама:

Деталі: Перед тим Попко повідомив, що станом на 17:50 у Києві було 8 загиблих і 30 постраждалих.

Ще раніше Кличко повідомляв про 7 загиблих: тоді тіла ще трьох загиблих дістали з-під завалів складського приміщення в Шевченківському районі.

ВІДЕО ДНЯ

Передісторія:

  • У ніч на 29 грудня Росія здійснила наймасованіший удар з повітря по Україні. Під ударом опинилися Київ, Харків, Дніпро, Одеса, Львів, Запоріжжя та інші міста. 
  • ППО вразило над Києвом понад три десятки повітряних цілей, але все ж були руйнування в кількох районах і потерпілі. У Шевченківському районі пошкоджено кілька будівель і вхід у станцію метро "Лук’янівська", горіли гаражі й складські приміщення. У Подільському районі горів склад, під завалами опинилися люди. У Святошинському горів незаселений багатоповерховий будинок. У Дарницькому районі було пошкоджено багатоповерхівку й приватний будинок.
  • У цілому над Україною ППО вдалося знищити 114 із 158 повітряних цілей ворога. За даними Повітряних сил, РФ застосувала практично всі типи наявного в неї озброєння.
  • Станом на 16 годину було відомо, що 26 українців загинули, понад 120 осіб дістали поранення.

УП: Новина оновлена після публікації.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: