Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЗС: Сомалійські бойовики захопили гелікоптер ООН з чотирма українцями

П'ятниця, 12 січня 2024, 19:33
МЗС: Сомалійські бойовики захопили гелікоптер ООН з чотирма українцями
Фото: Getty Images

Антиурядові сили Сомалі захопили гелікоптер місії ООН, який зазнав аварії, з 4 українцями та 5 іноземцями на борту, імена захоплених встановлені, МЗС взяла ситуацію на особливий контроль.

Джерело: речник МЗС  Олег Ніколенко у Facebook, "Русская служба BBC"

Пряма мова: "МЗС України підтверджує захоплення чотирьох українців на території Сомалі, підконтрольній антиурядовим силам.

Реклама:

Наші громадяни були членами екіпажу гелікоптера Місії ООН в Сомалі, який зазнав аварії. Їхні особи встановлені. Разом із українцями на борту були також п‘ятеро іноземців".

Деталі: За його словами, гелікоптер належить українській приватній компанії, яка виконувала контракт на перевезення на замовлення ООН.

Речник МЗС повідомив, що посольство України в Кенії та постійне представництво України при ООН в Нью-Йорку вже отримали термінові доручення МЗС України вжити необхідних заходів.

ВІДЕО ДНЯ

"З’ясовуємо всі деталі аварії та захоплення, стан українців, встановлюємо звʼязок із компанією-власником гелікоптера задля координації дій. Тримаємо цю ситуацію на особливому контролі разом із іншими причетними відомствами нашої держави", - сказав він.

Що було раніше:

  • 10 січня BBC повідомляла, що  сомалійське озброєне ісламістське угруповання "Аш-Шабаб" захопило гелікоптер Організації Об'єднаних Націй разом із пасажирами та екіпажем.
  • 12 січня президент Володимир Зеленський повідомив, що у полоні хуситів знаходяться 4 українських моряків, Україна працюватиме над їхнім поверненням.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...