Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

До Києва прибув новий глава МЗС Франції

Субота, 13 січня 2024, 12:31
До Києва прибув новий глава МЗС Франції
фото: twitter.com/steph_sejourne

Новий міністр закордонних справ Франції Стефан Сежурне вранці 13 січня прибув до Києва.

Джерело: французьке МЗС, "Європейська правда"

Деталі: У зовнішньополітичному відомстві Франції зазначили, що Сежурне прибув до України "для продовження французьких дипломатичних зусиль там і для підтвердження відданості Франції своїм союзникам і цивільному населенню".

Реклама:

Очікується, що очільник МЗС Франції сьогодні проведе зустріч із президентом Володимиром Зеленським.

Сам Сежурне у Twitter (X) теж підтвердив прибуття до Києва, наголосивши, що Україна вже майже два роки "захищає свій суверенітет і забезпечує безпеку Європи".

"Допомога Франції є довгостроковою. Ось що я приїхав сказати під час своєї першої поїздки до Києва", – додав він.

ВІДЕО ДНЯ

Як повідомляє "Суспільне", міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба разом із Сежурне вшанували памʼять загиблих біля Стіни памʼяті загиблих за Україну на Михайлівській площі у столиці та поклали квіти.

Як повідомлялось, спершу планувався візит уже колишньої голови МЗС Катрін Колонни, але кадрові перестановки в уряді змінили плани.

Нагадаємо: Цього тижня президент Франції Емманюель Макрон оголосив про призначення нового прем'єр-міністра Габріеля Атталя після відставки його попередниці Елізабет Борн.

Напередодні Єлисейський палац оголосив склад нового уряду Франції, у якому більшість ключових міністрів з уряду Борн зберегли посади, проте змінився голова МЗС.

Зазначимо, що Атталь є наймолодшою людиною на цій посаді, а за материнською лінією походить з Одеси. Детально про Атталя читайте у статті "Перший після Наполеона".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування