Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Зеленський обговорив із главою МЗС Франції спільне виробництво дронів і артилерії

Субота, 13 січня 2024, 19:25
Зеленський обговорив із главою МЗС Франції спільне виробництво дронів і артилерії
Зеленський і Сежурне у Києві 13 січня, скріншот відео

Президент Володимир Зеленський під час зустрічі з новим міністром закордонних справ Франції Стефаном Сежурне в Києві обговорив оборонні потреби України.

Джерело: Зеленський у Telegram, вечірнє звернення президента

Реклама:

Дослівно: "Сьогодні зустрівся з новим міністром закордонних справ Франції Стефаном Сежурне.

Обговорили наші оборонні потреби: спільне виробництво дронів, артилерії, подальше посилення ППО. Поінформував про роботу щодо Формули миру. Дякую Франції за активну участь у цій глобальній роботі!

Дякую Франції за незмінну підтримку на полі бою для наших воїнів і допомогу нашому народові!"

ВІДЕО ДНЯ

Деталі: У вечірньому зверненні президент назвав дуже символічним, що перший візит міністра закордонних справ Франції відбувся "саме в Україну і саме в такий час, коли Росія пробує різні способи, щоб наростити кількість ударів по Україні та здатність обходити нашу ППО".

"Я вдячний усім державам і, зокрема, Франції – за дуже серйозне посилення нашого повітряного щита, за незмінну підтримку на полі бою для наших воїнів, допомогу нашому народові" - сказав Зеленський.

"Сьогодні ми обговорили наші оборонні потреби, зокрема і спільне виробництво і дронів, і артилерії, і подальше посилення ППО. Я поінформував про роботу щодо Формули миру. Вдячний Франції за активну участь у цій глобальній роботі. Вже готуємось до форуму в Давосі. До представлення нашої позиції, наших можливостей – спільних можливостей усіх у світі, хто прагне залишити своїм дітям світ, де панує стабільність і має значення свобода. Наші цінності, а не божевілля того чи іншого диктатора", – сказав президент.

Що передувало: Міністри закордонних справ України та Франції під час візиту останнього в Київ 13 січня провели двосторонні переговори, присвячені оборонній допомозі та співпраці, а також вступ України в ЄС і НАТО та притягнення РФ до відповідальності.

Сежурне заявив, що Париж налаштований спільно посилювати можливості Києва у виготовленні систем озброєння на українській території.

Новий міністр закордонних справ Франції Стефан Сежурне вранці 13 січня прибув до Києва. Це перший закордонний візит міністра на цій посаді.

Цього тижня президент Франції Емманюель Макрон оголосив про призначення нового прем'єр-міністра Габріеля Атталя після відставки його попередниці Елізабет Борн. Атталь є наймолодшою людиною на цій посаді, а за материнською лінією походить з Одеси.

Детально про Атталя читайте у статті "Перший після Наполеона".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування