Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ломилися в оселю: журналіст Ніколов каже, що його намагалися залякати

Понеділок, 15 січня 2024, 12:02
Ломилися в оселю: журналіст Ніколов каже, що його намагалися залякати
Ніколов, скрін з відео УП

Журналіст-розслідувач Юрій Ніколов заявив, що 14 січня в його оселю ломилися невідомі, намагаючись залякати. 

Джерело: Ніколов у Facebook"Детектор медіа" із посиланням на коментар Ніколова, голова парламентського комітету з питань свободи слова Ярослав Юрчишин

Пряма мова: "Вчора ввечері мені і моїм сусідам влаштували скандал. Якісь чуваки ломились в двері, кричали, щоб я йшов служити, обклеїли двері папірцями. Мене не було вдома, ходив до друга (...) Тому ці уроди лише налякали мою стареньку маму, що після онкології живе зі мною.

Реклама:

…Я навіть не знаю, якому деген*рату прийшла в голову така ідея по залякуванню журналіста".

Деталі: Ніколов каже, що через 15 хвилин після інциденту в одному з анонімних telegram-каналів з’явився пост із відео та фото з місця події.

За словами журналіста, це telegram-канал "Карточный Офис". Його пов’язують з Офісом президента України. 

ВІДЕО ДНЯ

На відео видно, як в двері, обклеєні папірцями з написами "зрадник", "ухилянт" та ін., стукають чоловіки. Один з них сказав: "Будемо розмовляти зараз з тобою. Ти по відео дуже гарно вмієш розмовляти. Зараз порозмовляєш… ми з тобою до президента".

Більше деталей: Ніколов зауважив, що за час вторгнення був лише один випадок тиску на нього.

Пряма мова: "Але, як я бачу, хтось вирішив змінити цей розклад. Цікаво: щоб що? Щоб я закрив рота і припинив викривати корупціонерів? Такий собі розрахунок".

Доповнено: Два тижні тому в ефірі "УП-ЧАТ" Ніколов назвав Верховного головнокомандувача Володимира Зеленського "ухилянтом". Той, на його думку, "ухилився від свого обов’язку очолювати країну, яка воює". 

"А чим він у цьому плані відрізняється від ухилянта? Мало чим", –  зазначив Ніколов.

На питання видання "Детектор медіа", чи не пов’язує Ніколов інцидент під дверима його квартири із цими словами, він відповів: "Я не виключаю, мені колеги відразу після того ефіру сказали мені – чекай відповіді".

Ніколов розповів виданню, що йому вже телефонувала людина, пов’язана з керівництвом Нацполіції, повідомивши, про те що керівнику Нацполу відомо про ситуацію, і найближчим часом може бути відкрито кримінальне провадження щодо перешкоджання  журналістській діяльності. 

Голова парламентського комітету з питань свободи слова Ярослав Юрчишин вважає, що провокація біля квартири Ніколова "чітко вкладається у перешкоджання діяльності журналіста".

Довідково: Юрій Ніколов – журналіст-розслідувач, який зробив низку скандальних розслідувань, у тому числі щодо корупції у закупівлях для ЗСУ. Особливого розголосу набула інформація про "курячі яйця за 17 гривень".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: