Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На Харківщині розширили зону обов’язкової евакуації

Вівторок, 16 січня 2024, 11:16
На Харківщині розширили зону обов’язкової евакуації
ЕВАКУАЦІЯ. ІЛЮСТРАТИВНЕ ФОТО ДСНС

У Харківській області розширили зону обов’язкової евакуації сімей з дітьми.

Джерело: очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов 

Пряма мова: "Враховуючи безпекову ситуацію, запроваджуємо обов'язкову евакуацію населення з Кіндрашівської та Куриливської громад Куп'янського району.

Реклама:

Наразі в цих населених пунктах перебуває 3043 людей, з них 279 – діти. 

До евакуації закликаємо сім'ї з дітьми, які проживають у населених пунктах: Благодатівка, Вишнівка, Василівка, Велика Шапківка, Гусинка, Грушівка, Дорошівка, Єгорівка, Курочкіне, Ковалівка, Миколаївка Перша, Моначинівка, Московка, Нечволодівка, Просянка, Прилютове, Самборівка, Смородьківка, Соболівка, Садове, Цибівка – Кіндрашівської громади; Біле, Воронцівка, Лісна Стінка, Сенькове, Синиха – Курилівської громади".

Деталі: Синєгубов повідомив, що всіх евакуйованих забезпечать житлом та підтримкою від міжнародних гуманітарних організацій.

ВІДЕО ДНЯ

Охочі евакуюватися можуть телефонувати за номером 0-800-33-92-91.

Передісторія: 

  • У серпні 2023 року влада розпочала обов’язкову евакуацію сімей з дітьми з 37 населених пунктів Куп'янського району Харківської області у зв’язку з посиленням російських обстрілів.
  • В кінці листопада повідомлялося, що усього з трьох громад Куп'янського району, де була оголошена евакуація, разом з батьками вивезли 299 дітей.
  • У грудні влада Харківської області повідомила, шо розглядає можливість розширення переліку прифронтових громад, з яких здійснюватимуть примусову евакуацію у зв’язку з російськими обстрілами.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...