Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Новий уряд Польщі поки не зніматиме заборону на імпорт зерна з України

Вівторок, 2 січня 2024, 19:55
Новий уряд Польщі поки не зніматиме заборону на імпорт зерна з України
ілюстративне фото

Польський міністр сільського господарства і розвитку села в уряді Дональда Туска Чеслав Секерський заявив, що заборона на імпорт українського зерна до Польщі зберігатиметься до тих пір, поки не будуть розроблені відповідні правила на рівні ЄС.

Джерело: Секерський сказав в етері TVP Info, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Радіоінформагентство Польщі (IAR)

Деталі: На думку польського міністра, український експорт зерна повинен йти іншим шляхом, ніж європейський чи польський.

Реклама:

"Тому що завжди, навіть транзитом, є певний ризик, що частина цього зерна та інших сільськогосподарських продуктів залишиться на польській території", – пояснив він.

Секерський окремо наголосив, що Польща хоче допомагати Україні, але їй "потрібні норми щодо квот і перехідних періодів", і це питання має вирішуватись спільно з Європейським Союзом.

Заборона на імпорт українського зерна та низки інших сільськогосподарських продуктів діє у Польщі з вересня, коли закінчився термін дії ембарго на рівні ЄС. Але пізніше Варшава оголосила про односторонні обмеження на український імпорт.

ВІДЕО ДНЯ

Наприкінці грудня Секерський провів перші переговори з українським візаві Миколою Сольським. Сторони домовились продовжувати консультації на рівні експертів. 

Читайте також: На виході з польської кризи: чи зможуть Київ і Варшава побудувати нові відносини у 2024 році.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...