Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Румунські фермери вимагають від влади рішень щодо імпорту з України

Неділя, 21 січня 2024, 18:37
Румунські фермери вимагають від влади рішень щодо імпорту з України
пункт пропуску в Румунії на кордоні з Україною, фото Getty Images

Румунські фермери звернулися до влади з вимогою добиватися на рівні ЄС рішень, які захистять їх від впливу імпорту сільськогосподарської продукції з України на європейський ринок.

Джерело: лист Альянсу із сільського господарства, що об’єднує кілька фермерських організацій, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Digi24

Деталі: Лист адресований президенту Клаусу Йоганнісу, прем’єру Марчелу Чолаку та профільному міністру Флоріну Барбу у зв’язку з майбутнім засіданням міністрів сільського й рибного господарства країн ЄС. 

Реклама:

Аграрії хочуть рішення на рівні ЄС, що забезпечить "виживання європейських фермерів". 

Вони пропонують до 30 квітня 2023 року створити і запустити систему, яка передбачатиме, що призначення сільськогосподарської продукції з України буде визначене ще до її ввезення на території ЄС (для імпорту, транзиту тощо), товар має бути зважений, дані внесені у систему і "бути доступні усім зацікавленим", з метою гарантувати, що кожна поставка вирушить саме туди, куди заплановано, у повному обсязі. 

Також асоціація хоче запровадити граничні значення на імпорт сільгосппродукції на основі річних або квартальних середніх показників 2021-2022 років.

ВІДЕО ДНЯ

Крім того, фермери вимагають оповіщення Брюсселя та автоматичного застосування "запобіжників" на національному рівні, якщо буде виявлено порушення правил власниками продукції агроімпорту чи її перевізниками на території будь-якої з країн-членів. 

Що передувалоПольські фермери готують великий протест на 24 січня через імпорт з України.

Днями румунські фермери розблокували три КПП на кордоні з Україною, що було частиною ширшого протесту перевізників та аграріїв по всій території Румунії.

Перед тим повідомляли, що уряд представив перший пакет заходів для допомоги фермерам і далекобійникам.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування