Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

США і Британія завдали нових ударів по об'єктах хуситів у Ємені – CNN

Вівторок, 23 січня 2024, 00:52
США і Британія завдали нових ударів по об'єктах хуситів у Ємені – CNN
ілюстративне фото, Скриншот U.S. Central Command у Х

США і Велика Британія завдали додаткових ударів по об'єктах хуситів у Ємені в понеділок, це стало черговою атакою єменських бойовиків за трохи більше ніж 10 днів.

Джерело: CNN із посиланням на представників оборонного відомства США

Деталі: За словами представника оборонного відомства, США і Великобританія завдали ударів по менш ніж 10 об'єктах, що менше, ніж під час першої спільної операції 11 січня, коли було завдано ударів по більш ніж 30 об'єктах хуситів.

Реклама:

США розгорнули винищувачі з авіаносця ВМС США Dwight D. Eisenhower в рамках цих ударів.

Президент Джо Байден говорив зі своїм британським колегою, прем'єр-міністром Великобританії Ріші Сунаком у понеділок, як повідомив Білий дім раніше в той же день, про низку тем, включаючи безпеку в Червоному морі.

У понеділок канал CNN повідомив, що США назвали операцію з нанесення ударів по об'єктах хуситів у Ємені "Operation Poseidon Archer", що свідчить про більш організований і потенційно довгостроковий підхід до операцій в Ємені, спрямованих на стримування підтримуваного Іраном угруповання від нападів на комерційні судна в Червоному морі.

ВІДЕО ДНЯ

З 11 січня США завдали вісім ударів по об'єктах хуситів в Ємені.

Перша хвиля ударів, під час якої США і Великобританія завдали ударів по приблизно 30 об'єктах на території Ємену, контрольованій хуситами, ознаменувала початок операції "Poseidon Archer", заявив один з офіційних представників.

Атаки були спрямовані на ударні безпілотники, протикорабельні балістичні ракети, протикорабельні крилаті ракети тощо, оскільки США намагалися підірвати здатність угруповання вести вогонь по міжнародних судноплавних шляхах.

Заступник прес-секретаря Пентагону Сабріна Сінгх заявила в понеділок, що хусити не здійснювали нових нападів на комерційне судноплавство з 18 січня.

У понеділок хусити заявили, що атакували вантажне судно Ocean Jazz, що належить США, але представник оборонного відомства повідомив, що ця заява не відповідає дійсності.

Передісторія:

  • На тлі війни проти ХАМАС хусити почали обстрілювати комерційні судна, які прямують через Червоне море, стверджуючи, що вони допомагають Ізраїлю. 
  • У відповідь США розгорнули місію із захисту судноплавства й спільно із союзниками завдали кількох ударів по базах хуситів у Ємені.
  • Згодом США завдали нового удару по об'єктах хуситів в Ємені на тлі постійних нападів угруповання на міжнародні судна в цьому регіоні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: